For meg handler julen om tradisjoner - ribbe på julaften, gløgg og pepperkaker, juleøl og akevitt, og vi må ikke glemme gode drinker i godt selskap!

Det var for noen år siden at jeg ble introdusert for en
tradisjonsrik juledrink
som har sine røtter tilbake til 1700-tallet - nemlig eggnog. Denne kremete, fyldige og delikate drinken kommer du ikke utenom i juletiden i de engelskspråklige landene, og den aller beste eggnogen lager du opplagt selv!
Hvilken oppskrift som er den originale er ikke lett å finne ut av når den er mer enn 200 år gammel, og hver familie har sin egen lille vri.
Kanskje du tilsetter litt kanel eller kardemomme til drikken, eller bruker du heller
rom
eller
whisky
som base?
Her har vi brukt et av vårt hjemlige favorittbrennevin, cognac V.S.O.P., for å gi eggnogen et lite kick. Hvilken cognac som er
den beste kan du se her
.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
.
Nå kan du gratis få
Ukens drink som e-post
. Se lenger ned for mer info.
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.
Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).
Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten.
Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.
Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller hvorfor ikke servere den som en søt avslutning på selskapet.
•
Flere velkomstdrinker og bowles
Råvarer:
Sendt inn av
Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Astrid Hals
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Ukens drink som e-post
er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig
gratis
.
Hver fredag
får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink: