Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Disse salatene gir god smak og er mettende

 

 
 

Panzanella

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på grillfunksjon eller 300 grader.

Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle. La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.

Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader. 

Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.  

Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik. 

Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene. Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over. Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.

La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke. 

Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, kokte grønne bønner, hvite bønner eller revet pecorino.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: bonchan

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Skalldyrsalat med byggris

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

100 g
1 pakke(r)
0.5 stk
2 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Kok byggris etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter. Ha i en skål og avkjøl. Når bygggrynene er kalde, vend inn søt chilisaus og saften av en halv lime.

Vask rucculasalat, skrell og kutt avokado i båter og agurk i terninger. Bland alle ingrediensene sammen med byggrisen. Smak til med salt og pepper. 

Rens reker og bland dem inn i salaten. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Om du velger kokte blåskjell eller rå kamskjell i skiver, holder det med 200 gram. 

Flere oppskrifter med skalldyrsalat

Se alt du kan lage med byggris

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Klassisk cæsarsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Krutonger
0.5 stk
surdeigsbrød, revet i biter
Dressing
Salat

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190°C. Vend brødbitene i olivenolje i en liten bolle til hver eneste bit er dekket i olje. Smak til med salt og pepper. Stek brødbitene til de er gylne, ca 10-15 minutter. Vend brødbitene i blant slik at de stekes jevnt. 

Finhakk ansjosfillet og hvitløksfedd, og mos det sammen til en mos ved bruk av siden av kniven. Skrap mosen i en bolle sammen med eggeplommene, dijonsennep og sitronsaft. Visp massen sammen før du tilsetter olivenolje litt etter litt til dressingen er tykk og glinsende. Rør inn parmesan før du smaker med salt og pepper. 

Riv salaten i relativt store biter før du vender den i dressingen. Server straks med varme krutonger og høvlet parmesanflak. 

Her finner du flere oppskrifter på deilige salater

Her finner du flere varianter av Cæsarsalat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Lisovskaya

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Waldorfsalat med bygg

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Eplekokt byggryn:
100 g
Waldorfsalat:
2 dl

Fremgangsmåte

Eplekokt byggryn:
Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.

Waldorfsalat:
Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.

Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.

Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.

Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.

Tips:
Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.           

Tips:
Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.

Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske

Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Christian Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen