Lutefisk med hvit saus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del opp lutefisken i serveringsstykker.
Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter.
Sil sausen og tilsett en spiseskje smør og ca 1 dl fiskekraft til passe konsistens.
Stek flesket eller baconet over middels høy varme til det blir sprøtt.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Lutefiskens Venner Sverige
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Lysholm Linie
Norge
Volum: 0.700 Pris: 429,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Solar de Serrade Vinho Verde 2014
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2018
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Soalheiro Alvarinho 2019
Portugal
Volum: 1.500 Pris: 419,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Mack Juleøl 2018
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Basisutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP