Pannestekte blåskjell med sitron og smør

Fremgangsmåte
Skyll blåskjellene i kaldt vann, kontroller at alle er lukket. Friske skjell lukker seg straks de dunkes på skallet. Åpne skjell skal kastes.
Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Legg blåskjellene i en stor bolle med masse isbiter i, fyll på med kaldt vann for å kjøle dem ned så hurtig som mulig.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 153.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
Grillet sjøkreps med pesto

Fremgangsmåte
Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.
Smak til med salt og pepper.
Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.
Smør pesto på kjøttsiden. Legg dem krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.
Server varme med brød til.
Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.
Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Grillet gravlaks med potetsalat

Fremgangsmåte
Start med potetsalaten. Kok poteter og bønner møre hver for seg, sil kokevannet fra og avkjøl poteter og bønner.
Skjær potetene i to eller tykke skiver, del bønnene i to. Legg poteter, bønner og rødløk lagvis i salatbolle.
Hakk ansjosfiletene og bland dem med de øvrige ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og pepper og hell den over potetsalaten.
Skjær gravlaksen i åtte jevnstore stykker. Legg dem på grillen eller i en grillpanne med skinnsiden ned og stek dem i 2--3 minutter, til skinnet er sprøtt og brunt. Laksen skal kun få varmebehandling på en side.
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Festbiff med Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
Skjær indrefileten opp i ca 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer per person.
Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.
Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper.
Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.
Server med grønn salat og nypoteter eller brød. For de virkelig festlige anledninger er hasselbackpoteter perfekt følge til denne retten.
Mange flere retter med kjøtt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG
Melonspyd

Fremgangsmåte
Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett finrevet fersk ingefær, skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.
Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.
Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.
Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake. Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Enda flere oppskrifter med vannmelon finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Rabarbrasuppe

Fremgangsmåte
Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Tips: Hvis du har mye rabarbra i hagen, kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt varm om vinteren som kald om sommeren.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige salater
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG