Paella på spansk vis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del kyllingen i 8 biter, krydre med salt og pepper.
Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler.
Varm oljen i en vid panne. Brun kyllingbitene, ta dem opp når de har fått fin farge.
Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp.
Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (eventuelt gurkemeie, men smaken blir ikke den samme), buljong og hvitvin.
Småkok ris og kylling ca 20 minutter. Damp blåskjellene i ca 5 minutter til de åpner seg.
Skrell scampiene og stek dem i litt olje til de får en fin, rosa farge.
Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.
Lyst til å lage en annen paella
Tips: For å få den sprø, lysebrune stekeskorpen, socarrat, start med en rykende varm panne for så å senke temperaturen gradvis under tilberedningen.
Her finner du alle våre risretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Margaret de Lange
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Rolet Côtes du Jura La dent de Charnet Chardonnay 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Terras Gauda O Rosal 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Marqués de Cáceres Rosado 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 124,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Dupont Cervesia
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Marqués de Cáceres excellens Rosé 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 145,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Petritegi Sidra Natural
Spania
Volum: 0.750 Pris: 114,90 Bestillingsutvalget

