Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 31 Mars 2003 - 16:06

    Gul søt og fristende

    En gylden gulrotsuppe med kjøttboller får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilken vin som passer maten aller best får du også svar på.
    31. mars 2003
  • 31 Mars 2003 - 12:50

    Ferskt lammekjøtt til påske

    Det er vår, og snart er det påske igjen. Denne våren blir ganske spesiell for nå finner du ferskt lammekjøtt i butikken - helt frem til påske. Her får du flotte lammeoppskrifter du kan forberede påskehøytiden med.
    31. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 23:00

    Vinkurs 24. april i Oslo - Smak 14 herlige italienske viner

    Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Du skal smake hele 14 flotte italienske viner fra noen av Italias mest innovative og kjente produsenter av kvalitetsvin. Samtidig skal du få en spennende beretning om Italias lange vinhistorie fra en som kan de
    30. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 16:45

    Deilig hvit og fet

    Kveite er en av våre flotteste matfisker og kokkenes favoritt. Den bør bli din også, for den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til. Du som ennå ikke har smakt kveite, har garantert noe godt i vente.
    25. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 15:19

    Vinkurs i Oslo 3. juni 2003 - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og svært aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis
    25. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 02:00

    Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

    En smakfull kyllingrett er sikkert noe du kan lide deg igjennom en gang i blant. Dagens forslag er svært så spennende og smaksrik, og med en rimelig burgunder i glasset skal dette bli ganske så vellykket på en alminnelig tirsdagskveld.
    25. mars 2003
  • 24 Mars 2003 - 16:01

    Et pust av vår

    Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samm
    24. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 02:00

    Laks og asparges

    Det våres der ute og selv om de fleste av oss gjerne har grilltankene litt senere utpå våren er det ingenting i veien for å allerede nå spise grillet mat, enten tilberedningen foregår inne eller ute i friluft. I oppskriften jobber vi inne, men valget er j
    20. mars 2003
  • 19 Mars 2003 - 18:45

    Smakens historie

    Smaken kommer ikke fiks ferdig. Smaken er ikke et redskap som er til salgs i butikken. Smaken er ingen privatsak, slik vi har for vane å tro i Norge. Smaken er dannelseshistorie, og således del av et langt større kretsløp enn det private livet. Smaken er
    19. mars 2003
  • 18 Mars 2003 - 02:01

    Solgul fisk

    En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.
    18. mars 2003
  • 16 Mars 2003 - 02:00

    Burger

    Du trenger ikke nødvendigvis slite over grytene selv om du har god tid på en helgedag som dette. Benytt dagen til å gå en tur i skog og mark. Da smaker det kanskje også ekstra godt med et lettvint måltid, enten du tar det med deg eller nyter det ved hjemk
    16. mars 2003
  • 15 Mars 2003 - 02:00

    Afrika-inspirert grillkylling

    Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
    15. mars 2003
  • 14 Mars 2003 - 11:04

    27. mars i Stavanger - Møt en ekte Master of Wine

    Nå er det Stavanger som får storfint vinbesøk. Frank Smulders som bærer nettopp den i vinverdenen aller gjeveste tittel, Master of Wine, kommer til Norge i slutten av mars og holder en unik smaking for vestlendingene. Dette blir en spennende oppvisning i
    14. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 02:00

    Koteletter i form

    Saftige koteletter står på menyen når det nå nærmer seg ukeslutt. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av
    13. mars 2003
  • 12 Mars 2003 - 03:40

    Til tørrfiskens ære

    Køen i serveringsteltet på torget i Sandrigo er lang. Bak respatexbord svetter landsbyens frivillige over svære gryter og stabler av plasttallerkener. Norditalienernes begeistrede prat blander seg med utrop fra en delegasjon tørrfiskelskere fra Røst; det
    12. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 02:00

    Gresk kylling med oliven og fetaost

    Kylling er vel noe de fleste av oss synes alltid er godt - og ikke minst mat av den lette sorten, også rent kalorimessig. Her får du en deilig oppskrift basert på kyllingfileter eller -lår. Som drikkefølge velger vi en rimelig syd-fransk rødvin.
    11. mars 2003
  • 09 Mars 2003 - 02:01

    24. mars i Oslo - Bli med på italiensk Winemaker's Dinner med Livon

    Nå kommer Marco Calligaris fra den anerkjente vinprodusenten Livon på besøk til den nye restauranten Havsmak som har fått meget hyggelig omtale i avisene. Bli med på Winemaker's Dinner der du treffer både ham og ikke minst kan kose deg med mange utrolig f
    09. mars 2003
  • 07 Mars 2003 - 10:51

    Spis mer fisk

    For mange er et forsøk på å mane til å spise mer fisk like nytteløst som skremselspropaganda mot røyking. Men det finnes metoder for å få fiskeanorektikerne til å mildne sine innstilling. Her finner du en løsning. Og med noen gode vinforslag er du straks
    07. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 02:00

    Chilimarinert kylling

    Klar for litt sterkere saker? Kylling smaker jo ikke spesielt mye så det er naturlig nok den sterke chilimarinaden vi tenker på. Styrken regulerer du selv etter eget ønske. Mat som dette roper på en søtlig vin, hvilket selvsagt er hva vi også gir deg konk
    06. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 14:01

    Vinterlig delikatesse

    Selv om det stunder mot vår, nyter vi av vinterens gode grønnsaker. Når vi kombinerer dem med nydelig kalvefilet, blir det litt vårlig likevel. Og vinene vi drikker til følger opp denne følelsen.
    04. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 10:54

    Møt Faustino 7. april i Oslo - Smak Rioja på sitt aller beste gjennom 11 viner

    Nå skal du få smake noe av det aller beste Rioja har å by på. Ikke mindre enn 11 viner fra Bodegas Faustino er hva du får servert når Juan-Carlos Sanz kommer til Oslo og Apéritif for å vise husets stoltheter. Nordmenn elsker vinene fra Rioja så her blir d
    04. mars 2003
  • 02 Mars 2003 - 02:00

    Pølsepizza

    Har du lyst på hjemmelaget pizza? Dette er utvilsomt vinterferiemat uten sidestykke. Og til pizzaen smaker det godt med øl eller vin og selvsagt et glass vann ved siden av. De fleste foretrekker imidlertid rødvin til pizza og her får du et konkret forslag
    02. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 10:40

    Varmt for kalde dager

    Ingenting er så velkomment som en varm suppe på en sur og kald dag. Selvsagt tar det lang tid å lage god suppe helt fra grunnen, men her får du tips til å korte inn på tilberedningstiden uten at du må gå via pose. Dermed kan du raskt nyte en velsmakende s
    28. februar 2003
  • 24 Februar 2003 - 02:00

    Eggepai

    En pai er både lettlaget og populær mat. Masse grønnsaker og lyst kjøtt er med på å gi oss en sunn rett, men et vinforslag er selvsagt ikke lett å finne til en eggerett. Derfor er dagens drikkeforslag av en helt annen kategori, uten at det setter en dempe
    24. februar 2003
  • 23 Februar 2003 - 02:00

    Kalvekarbonader

    Kjøp inn litt karbonadedeig av kalv og lag deg et herremåltid. Kalvekjøttet har en spennende smak og som karbonader forsterkes denne. Den søramerikanske vinen vi anbefaler følger smaken svært godt og harmonerer på mange plan.
    23. februar 2003