Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Februar 2003 - 16:01

    VM-mat

    I disse VM-tider har vi lett for å ty til raske retter som hamburger, pizza og Cola. Hva med noe lettlaget men like fullt kalorifattig, som for eksempel ostefylt kyllingbryst, lun kyllingsalat, fiskesuppe eller pasta med pesto. Bare forsyn deg.
    21. februar 2003
  • 18 Februar 2003 - 02:00

    Strimlet svinekjøtt med basmatiris

    Svinekjøtt, magert som det er, er hva du får som middagstips fra oss i dag. Strimlet kjøtt med litt god ris til og en dertil egnet rødvin skal etter det vi håper sette en ekstra spiss på denne tirsdagsmiddagen. Unn deg et raskt tilberedt men like fullt va
    18. februar 2003
  • 17 Februar 2003 - 02:09

    Velg mellom 3600 oppskrifter

    Aldri tidligere har du kunnet velge mellom så mange oppskrifter. Og ingen andre gir deg heller tilsvarende antall oppskrifter med drikkeforslag der du med et tastetrykk flytter deg til Norges største vindatabase og leser mer. Oppskriftene kan du også lagr
    17. februar 2003
  • 17 Februar 2003 - 02:01

    Kongelig trussel?

    Striden om kongekrabben raser. Mange ønsker den utryddet fra norske farvann. Det er imidlertid ingen tvil om at denne vår sist ankomne delikatesse fra havet, smaker himmelsk, og at stadig flere er enige om det.
    17. februar 2003
  • 15 Februar 2003 - 02:00

    Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

    Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte, slik som denne dagens rett legger opp til. Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilb
    15. februar 2003
  • 14 Februar 2003 - 02:01

    Fisken som står til gull

    Som opptakt til VM på ski passer det godt med en annen VM-vinner, norsk oppdrettsørret. Denne gangen i en krydret utgave som stiller spesielle krav til drikkefølget.
    14. februar 2003
  • 14 Februar 2003 - 02:00

    Østers og laksefrikassé, timianmarinerte tomater og rucculasalat

    Østers benyttes som oftest i naturell tilstand, altså ikke behandlet. I dagens rett skal vi imidlertid forsøke oss på en litt annen og spennende tilberedning der laks inngår i retten. Et godt og kanskje også sensuelt alternativ til våre andre forslag til
    14. februar 2003
  • 12 Februar 2003 - 02:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Midtveis i uka spanderer vi på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen du kan drikke til retten vil etter det vi håper passe godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    12. februar 2003
  • 07 Februar 2003 - 11:28

    Luksus i hverdagen

    Tilsetter du andelever i maten, løfter du retten straks til de store luksuriøse høyder uten at du blir ranet av denne grunn. Legger du på noen ekstra tiere enn hva du vanligvis gjø, på vinen du drikker til, er luksusmåltidet komplett.
    07. februar 2003
  • 30 Januar 2003 - 10:38

    Braastad 11. mars i Oslo - Gedigen smaking av ekte norsk cognac

    Midt i Cognac-områdets Petite Champagne, nærmere bestemt Jarnac, sitter den norske familien Braastad bak spakene i Cognac Tiffon. I Norge har deres cognac vært i salg i over 80 år. Bli med på vårens store cognacsmaking, møt Antoine Braastad, og opple
    30. januar 2003
  • 29 Januar 2003 - 20:59

    Charles Tjessem til topps i kokke-OL

    Charles Tjessem gikk til topps i Bocuse d'Or 2003, OL for kokker, i beinhard konkurranse med resten av verdenseliten. Nok en stor seier for norsk kokkekunst som også tidligere har vist seg å tilhøre det ypperste. Ingen andre land enn Frankrike kan nemlig
    29. januar 2003
  • 29 Januar 2003 - 17:13

    Stor stemning før Norges mann starter

    Stemningen i den mangetallige norske delegasjonen er i ferd med å stige til hysteriske høyder etter hvert som tidspunktet for den norske kandidaten Charles Tjessem sin presentasjon nærmer seg i Bocuse d'Or 2003.
    29. januar 2003
  • 27 Januar 2003 - 10:11

    Vinkurs i Oslo 18. mars 2003 - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Svært aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praks
    27. januar 2003
  • 26 Januar 2003 - 02:00

    Torsk à la noble dame

    Igjen er det fiskemåltid på menyen og denne gang er det en torskeoppskrift du får. Harald Osa serverer en oppskrift fra hans nye kokebok. Både rødt og hvitt passer godt i glasset, noe som egentlig er ganske så uvanlig. Forsøk disse vinene selv og se om du
    26. januar 2003
  • 24 Januar 2003 - 02:01

    11. februar i Oslo - Fantastisk champagnesmaking med Laurent-Perrier

    Bli med oss på champagnesmaking og gled deg over syv forskjellige cuvéer til en butikkpris på over 3100 kroner . Laurent-Perrier er i dag det fjerde største Champagnehuset og nevnes ofte som et luksusmerke. Gå ikke glipp av årets garantert største champ
    24. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 02:00

    Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

    Litt svinekjøtt er kanskje ikke så dumt for kroppen. Magert og lyst kjøtt som passer svært godt til pasta og som gir deg stor frihet og mulighet for kreativitet når det gjelder smaksretningen. Og da kan drikkevalget meget vel ende opp i en rødvin som en h
    23. januar 2003
  • 19 Januar 2003 - 02:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Magert og godt for deg som spiste deg god og mett i jula. Vi snakker om svinekjøttet som på lik linje med kyllingkjøttet gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Toro-området i Spania står ikke for sausen men derimot rødvinen som ma
    19. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 12:12

    Ekstra sjel med god samvittighet

    Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser og serverer et glass rødvin til. Slik kan du kose deg midt i uka med den beste samvittighet.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 02:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 14 Januar 2003 - 13:06

    10. februar 2003 i Oslo - Smak spennende spanske viner med Julián Chivite

    Spansk vin av høy kvalitet står i fokus når vi nå skal få smake viner fra Navarras desidert eldste vinprodusent. Hele 10 viner , både hvite og røde, serveres deg og du har garantert en minneverdig smaking i vente.
    14. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 10:53

    3. februar 2003 i Oslo - Italiensk smaking med viner fra Casa Girelli

    Casa Girelli er i dag et av Italias største privateide vinhus. Du skal få smake ikke mindre enn ni viner fra denne produsenten som har vinmarker flere steder i Italia. Canaletto, Casa Girelli og Villa Cafaggio er kjente navn for den som liker italiensk
    13. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 09:00

    Vinkelner med seier i blikket

    Robert Lie (21) har ansvaret for en av landets beste vinkjellere på stjernerestauranten Statholdergaarden og har som mål i livet å bli Norges beste vinkelner. Noe han ligger godt an i løypa til å klare.
    13. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 02:01

    Rimelig vinterkos

    Vi lar en klassisk quiche lorraine være tema for årets første helgekos. Et populært menyvalg  enten kosen begrenses til kjernefamilien eller det blir mange til bords. Drikkefølge i alle priskategorier får du også.
    10. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 02:02

    21. januar 2003 - Smak supre viner fra Bordeaux

    Vi gjentar suksessen fra i høst. Vi serverer åtte viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Denne gangen er det et utvalg spennende viner fra produsent og négociant Dourthe Frères som sk
    09. januar 2003
  • 07 Januar 2003 - 02:01

    Øl i mat og ølmat

    Kokebøker med øl som tema er sjelden vare. Her er en omfattende guide for deg som ønsker fordypning i temaet utarbeidet av en av landets fremste øleksperter, Torbjørn Bull-Njaa.
    07. januar 2003