Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Oktober 2002 - 02:02

    23. oktober i Oslo - Portvin og mat i kombinasjon

    Du som er glad i portvin og som savner smakserfaring der portvin blir servert til mat har virkelig noe å glede deg til nå. I slutten av oktober kommer nemlig eksportsjef Luis Carneiro fra portvinshuset Fonseca på besøk. Vi serverer fire-retters meny og fe
    09. oktober 2002
  • 26 September 2002 - 02:02

    Vinsmaking i Oslo 15. oktober - Messias på flaske

    Portugisisk vin er vel bortimot noe av det mest prisgunstige vi som vinkjøpere kan komme over. Velproduserte viner som med sin innsmigrende kraft, sødme og fylde virkelig appellerer til oss nordboere. Nå skal du få oppleve hele 11 viner fra Vinhos Messias
    26. september 2002
  • 25 September 2002 - 02:01

    Småfint og godt

    Svinefilet er rimelig festmat. Godt er det også, særlig når du fyller kjøttet med ost og urter som her. Og ikke behøver du ruinere deg når skal kjøpe vin til.
    25. september 2002
  • 12 September 2002 - 02:01

    Herregårdskomfort

    Kontrasten mellom idylliske Kjølberg Herregård og de industrialiserte kyllingfarmene er enorm. Resultatet for kyllingkvaliteten er slående og oppskriften enkel: Spesialkomponert fôr som sikrer balansert vekst og, for en kylling, herregårdsaktig komfort.
    12. september 2002
  • 06 September 2002 - 02:02

    23. september i Oslo - Lær om sushi, spis sushi og drikk herlig champagne

    Det er på Intermezzo Sushi & Noodles du skal lære kunsten å parere den rene og delikate smaken av hver enkel sushibit med det mest optimale drikkefølge. Kjøkkensjef Benny Li, en av landets beste sushikokker, lager et utvalg sushi mens Ming Tak Sung, inneh
    06. september 2002
  • 28 August 2002 - 02:02

    Norgesmesterskap til Forsvaret

    Mari Jørgensen (33) og Morten Heiaas (39) er blitt norgesmestere i institusjons-kokkfaget. I en uhyre jevn konkurranse var det de to kjøkkensjefene som utgjorde Forsvarets lag som halte i land seieren.
    28. august 2002
  • 26 August 2002 - 17:26

    19. september i Oslo - Blir du med og smaker sherry?

    Når høstkveldene nærmer seg, og behovet for litt sterkere kos melder seg, er det godt å vite at det finnes spennende drikker som egner seg for lommeboka og som i tillegg opplagt er underpriset i forhold til kvaliteten. Sherry er også mye mer enn gamle dam
    26. august 2002
  • 22 August 2002 - 11:01

    2. oktober - Opplev Provence midt i Oslo

    Nå tar Apéritif deg med til Provence i restauranten d'Artagnans selskapslokaler der kjøkkensjef Knut Brottveit og Pål Suarez har komponert en herlig meny som får følge av åtte deilige ting i glasset. En festmiddag der du både lærer om maten og om vinen so
    22. august 2002
  • 21 August 2002 - 02:02

    Leken disippel

    Norgesmester i kokkekunst 2001 og soussjef ved Bølgen & Moi Høvikodden, Ole-Erik Løkken, følger i læremesterens fotspor men har fortsatt et stykke å gå for å ta igjen Trond Mois tredobbelte NM-tittel.
    21. august 2002
  • 16 August 2002 - 13:00

    Vinseminar i Oslo 5. september - Smak mange spennende viner fra Loiredalen

    Hold allerede nå av den 5. september. Da kommer nemlig eksportsjef Laurent Onillon fra Domaine Langlois-Chateau i Loire på besøk til Oslo og Apéritif. Hele åtte viner av både rød, rosa og hvit samt sprudlende karakter er hva du får servert i glassene denn
    16. august 2002
  • 02 August 2002 - 18:00

    Topp viner fra Chablis og Sør-Frankrike 27. august - Høstens første vinsmaking

    En stor vinsmaking der du skal stifte bekjentskap med vinhuset Laroche og ikke mindre enn sjefen selv Michel Laroche. Han vil presentere deg for sine toppviner fra Chablis og sine like gode viner fra Sør-Frankrike. Du skal smake hele 10 viner på Gaml
    02. august 2002
  • 23 Juli 2002 - 09:00

    Grønt er godt for endestasjonen

    Hvis du overhodet har vært i tvil: Grønne grønnsaker er sunt og særlig for endestasjonen for det du putter i deg. I følge en britisk undersøkelse som har pågått over seks år reduseres risikoen for tykktarmkreft, en typisk velstandssykdom, med 46 prosent h
    23. juli 2002
  • 23 Juli 2002 - 02:01

    NM i østersåpning 2002

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I år går NM i østersåpning av stabelen den 1. september kl. 15:00 i hagen på Madserud Gård i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irlan
    23. juli 2002
  • 08 Juli 2002 - 09:00

    Supre salater for sommeren

    Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger og du kan ta paletten i bruk på kjøkkenet. Litt rød og gul paprika, noen skiver agurk, en eggeplomme, friséesalat, noen blåskjell. Det er bare opp til deg og noen gode oppskrifter, som du får her, så skape
    08. juli 2002
  • 03 Juli 2002 - 13:02

    Mange godbiter til deg

    Høstens program byr på mange godbiter som blant annet NM i østersåpning, chablis, vinsmakinger, mat og vin, drinkkurs, jentenes vinsmaking og mye mer.
    03. juli 2002
  • 19 Juni 2002 - 11:50

    Grilltips til St. Hans og sommeren

    Nordmenn blir stadig mer avanserte på grillfronten. Nå er det gassgrill som er den desiderte bestselgeren. Det viktigste blir jo likevel råvarene du legger på grillrista, og varierte forslag til dette samt godt drikke får du her.
    19. juni 2002
  • 16 Juni 2002 - 02:00

    Kyllingfilét med "fondant poteter", ansjos og persilleolje

    Kylling, og spesielt filét som er råvaren i dagens rett, er en fortreffelig kilde til middager av det lettere slaget. Delikate retter fortjener delikate viner, og derfor serverer vi utmerkede drikkeforslag av både rød og hvit karakter til dagens middagsre
    16. juni 2002
  • 10 Juni 2002 - 11:14

    Ny Novelli

    Med raske penger, voldsom ekspansjon og himmelhøye ambisjoner levde den fransk-engelske kjendiskokken Jean-Christophe Novelli et heidundrende rock'n roll-liv på toppen av Londons evig svingende restaurantliv. Nå er alt forandret. Så forandret at et møte m
    10. juni 2002
  • 22 Mai 2002 - 17:08

    Spennende middag 10. juni - Øl og mat i kombinasjon

    Nå får du muligheten til å delta på et spennende arrangement der vinen må vike til fordel for øl. Vi har nemlig overtalt Daniel Karlsson på Restaurant Klosteret til å frembringe en meny der øl, på lik linje med vin, totalt harmonerer med maten og gir deg
    22. Mai 2002
  • 22 Mai 2002 - 12:08

    Kroppsfasongen bestemmer

    Hvorvidt du liker salt eller søt mat, bestemmes av kroppsfasongen. Dette i følge en undersøkelse utført i regi av  produsenten av indisk mat, Sharwood's.
    22. Mai 2002
  • 20 Mai 2002 - 13:52

    Smak Alsace på sitt beste

    Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
    20. Mai 2002
  • 17 Mai 2002 - 02:01

    Vi griller fisk og skalldyr

    Usikker på hva du skal servere på selveste nasjonaldagen? Fortvil ikke; vi oppfordrer deg til å grille. Ikke kjøtt, som ganske ordinært og tradisjonelt er for denne dagen, men derimot havets delikatesser, det enten være seg fisk eller skalldyr. Begge vari
    17. Mai 2002
  • 07 Mai 2002 - 02:01

    Agurktid

    Nå er det mye flott norsk agurk på markedet. Som oftest benyttes den i salater, men her står agurken på egne ben. Prøv en oppskrift eller to, og spis i vei, for den er meget anvendelig, denne herligheten!
    07. Mai 2002
  • 01 Mai 2002 - 02:00

    Seafoodchowder

    Vi medgir gjerne at dagens middagsforslag har et noe vrient navn. Mange ingredienser er det også, men vi kan midlertid raskt berolige deg med at det ikke er noe i oppskriften som skulle by på store problemer - bare du setter av litt ekstra tid til å lese
    01. Mai 2002
  • 30 April 2002 - 02:01

    Godt gammeldags håndverk

    Nystekt håndverksbrød til enhver tid på dagen er ikke lenger en fjern drøm i Norge. En rekke aktører, med French Bakery i spissen, sørger for at dette er mulig også utenom Oslo sentrum.
    30. april 2002