Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 November 2003 - 17:09

    Ut av skapet

    Vinregionene Kremstal og Kamptal har, etter å ha stått i skyggen av Wachau, endelig fått den oppmerksomhet her til lands som deres dynamiske vinprodusenter, blant andre Willi Bründlmayer, fortjener.
    13. november 2003
  • 12 November 2003 - 12:06

    Rekordtest av Juleølet 2003

    Nå kan jula bare komme, for juleølet er tappet, og her er det mye godt. Enten du velger alkoholfritt til julematen eller foretrekker øl til peiskosen. Det er i alt 53 sorter å velge blant.
    12. november 2003
  • 12 November 2003 - 09:00

    Laget med hjerte

    Ukens vin er et ekte kjærlighetsprodukt, laget av en vinbonde med beina godt plantet i jorda som han elsker, men som til tross for at han er trofast mot en tradisjon holdt i hevd av generasjon etter generasjon, klarer å fornye seg, til glede for deg som f
    12. november 2003
  • 11 November 2003 - 13:04

    3. desember i Oslo - Cognacaften med Bølgen og Bache-Gabrielsen

    Apéritif inviterer nok en gang til en unik aften i cognacens ånd. Toralf Bølgen, innehaver av Bølgen & Moi, gir deg et spennende foredrag om kunsten å lage cognac. Selvfølgelig får du også smake en rekke cognacer hvorav den eldste er ikke mindre enn 70 år
    11. november 2003
  • 10 November 2003 - 15:47

    Rhône-smaking 25. november - Smak Apéritifs testvinnere

    Endelig er det din tur til å selv få smake noen av de aller beste Rhône-vinene som er tilgjengelige i Norge. Apéritif har valgt ut en rekke av toppvinene i høstens store test av nær 100 røde viner fra Rhône-dalen. Vi lover deg en smaking av de sjeldne der
    10. november 2003
  • 08 November 2003 - 16:35

    Stor test av juleølet 2003

    Nå kan jula bare komme, for juleølet er tappet, og her er det mye godt. Enten du velger alkoholfritt til julematen eller foretrekker øl til peiskosen. Det er i alt 53 sorter å velge blant.
    08. november 2003
  • 07 November 2003 - 13:27

    Skinnende orange drink

    Likør som smak- og fargetilsetter i vodkadrinker gir deg en rekke spennende variasjoner. Catharina Persson, barchef på Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm, gir deg her sin egen oppskrift på Bright Orange.
    07. november 2003
  • 05 November 2003 - 15:24

    Test av juleølet 2003

    Nå kan jula bare komme, for juleølet er tappet, og her er det mye godt. Enten du velger alkoholfritt til julematen eller foretrekker øl til peiskosen. Det er i alt 53 sorter å velge blant.
    05. november 2003
  • 05 November 2003 - 02:01

    Prisgunstig toppvin

    Hvis du bare forbinder Languedoc med en utømmelig kilde for boksviner, gir ukens viner deg et innblikk det som er regionens virkelige perler, nemlig viner i toppklassen til svært akseptable priser.
    05. november 2003
  • 04 November 2003 - 11:03

    1. desember - Jentenes egen vinsmaking - eller julebord?

    Benytt denne førjulskvelden til å smake vin i selskap med mange hyggelige jenter. Ta med en venninne eller flere og meld deg på. Henriette Batt, tidligere restaurantsjef på Bagatelle og mester i Nordisk vinsmaking, forteller deg om vinens vidunderlige ver
    04. november 2003
  • 31 Oktober 2003 - 17:43

    Julecognacen må du handle nå

    Det er for tidlig å tenke på julegaver nå, tenker du. Og det er vi helt enige i. Men hvis du vil ha julecognac på bordet i år, må du handle nå. Vi lover deg store smaksopplevelser.
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 16:40

    Bloody Maria

    Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på denne Ukens drink. Skremmende god eller ikke; dette er en drink du ikke kommer utenom denne helgen dersom du skal ut på halloween-fest. Historien bak navnet får du dersom du leser
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 10:56

    Whiskysmaking 13. november - The Dalmore Masterclass Tasting

    En Masterclass smaking er ikke annet enn lærerikt og underholdende! Master Distiller Richard Paterson fra Whyte & Mackay Ltd guider deg gjennom en kveld med masse humor, kunnskap og en virkelig genuin og engasjerende entusiasme for sine produkter. Og du f
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 10:00

    50-årig bartender fra Oslo til internasjonal finale

    Denne uken var ti av Norges beste bartendere samlet til landsfinale i Oslo. På menyen sto drinkmiksing. Eldstemann i konkurransen, Adelino Figuera (50), vant. Figuera kommer fra Oslo - og Madeira - men under den internasjonale finalen i desember skal han
    31. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 13:47

    Nyheter Vinmonopolet november 2003

    Novembernyhetene fra Vinmonopolet gir god grunn til å glede seg over så vel mørketid som ventetid. Både for deg som vil sikre deg noen godbiter til eget forbruk, og for deg som alltid er i beit for tips til det forestående julegavestresset.
    30. oktober 2003
  • 29 Oktober 2003 - 02:00

    Garantert ren prisbombe

    At vi oversvømmes av gode spanske viner til behagelige priser, har vi ingenting i mot. Denne uken er det to av dem, av samme familie, og en av dem er sågar økologisk. At de varmer godt i tillegg, er et ekstragode vi med glede tar med oss nå når gradestokk
    29. oktober 2003
  • 27 Oktober 2003 - 10:48

    Ode til Odile

    Hestegale Amédée-Edouard Dor fikk i 1858 det rådet at han burde bytte "hobby". Rådet ble fulgt, og snart viet han livet til å samle på gammel cognac. I dag har A.E. Dor en av Cognacs største samlinger tilårskomne edle dråper i fat, også takket være en dam
    27. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 13:01

    Den pureste frukt

    Et renere uttrykk for frukt i kombinasjon med jordsmonn enn chenin blanc fra Loire-appellasjonen Savennières skal du lete lenge etter. Når vinen i tillegg er laget med stor omtanke for naturen, får du dessuten en vin for guder.
    24. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 11:37

    Har du lyst på en iskald drink så lag denne Frozen Millwood

    Selv om denne ukens drink riktig nok er iskald, vil den sikkert klare å varme deg godt i høstkulda. Likører er godt å ha stående når man ønsker å mikse seg en rask og smakfull kosedrink, uten å nødvendigvis måtte trekke frem alt mulig utstyr.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 13:17

    Test av røde viner fra Rhône, del II

    Côtes du Rhône-viner er utmerkete lammeviner, og denne testen av i alt 42 viner står ikke på noen måte tilbake. Dessuten gjør de gunstige prisene viner herfra til gode kandidater for vinkjelleren. Her er det bare å velge og vrake til ikke bare høstens lam
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 10:56

    Historien om cognac, rom og whisky

    I dag lanseres trilogien om tre av verdens mest kjente spritdrikker; cognac, rom og whisky. Formatet er DVD - noe som garantert er med på å sikre disse tre videoene en fast plass i videohyllen til alle som ønsker å vite mer om historien bak dagens edle dr
    22. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 02:00

    Fortsatt for folk flest

    Lindemans er kanskje det vinnavnet som aller flest drar kjensel på. Vinene derfra i de hverdagslige prisklasser selger fortsatt mye til tross for stor konkurranse. Nå tetter produsenten hullet i porteføljen og byr på tre nye velkomponerte viner i en forts
    22. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 17:38

    Drikkevanene der du bor

    Bostedet ditt bestemmer drikkevanene dine. Finnmarkinger drikker nesten åtte ganger så mye cognac som folk i Agder, mens Oslos vestkant står for nesten en tredel av all champagnen som selges i Norge.
    21. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 11:23

    Den 12. november blir det fest - Champagnesmaking med Toralf Bølgen

    Uttrykket champagne blir misbrukt i nær sagt alle sammenhenger. For kun champagne er champagne, og det skal godt gjøres for annen musserende å smaksmessig konkurrere mot "den ekte vare", som mange kaller det. Her får du anledning til å smake hele ni forsk
    21. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 11:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003