Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 August 2013 - 11:50

    Tradisjonsrik irsk cocktailbar i New York

    The Dead Rabbit er en hyllest til den irske gjengen som herjet Manhattan på 1850-tallet. Den er derfor ingen klassisk cocktailbar, men heller en irsk pub med et litt annerledes drikketilbud.
    02. august 2013
  • 18 Juli 2013 - 11:42

    Fakta om Armagnac

    Armagnac-distriktet ligger i fylkene Gers, Landes og Lot-et-Garonne – cirka 10-12 mil sør for Bordeaux – og som ellers i Frankrike, er også produksjonen av armagnac underlagt strenge bestemmelser når det gjelder druetyper, lokalisering, destillasjon og la
    18. juli 2013
  • 26 April 2013 - 13:11

    Drinker og cocktails med øl

    Øl og ølblandinger som ingrediens i miksede drinker har lange og velsmakende tradisjoner. Prøv bare de deilige drinkene du finner her.
    26. april 2013
  • 19 April 2013 - 13:00

    Dronningfavoritten Bombay Sapphire

    Den engelske dronningmoren var etter sigende en ginelsker av rang, og dagen ble gjerne avsluttet med en gin tonic. Om det var Bombay Sapphire som var den utvalgte vet vi ikke, men uansett burde den ha vært på menyen.
    19. april 2013
  • 12 April 2013 - 13:00

    Et nytt stykke Norge i Cognac

    Nasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.
    12. april 2013
  • 05 April 2013 - 12:15

    Drambuie er en unik dram

    Historien om whiskylikøren Drambuie er også historien om en landsforvist karismatisk prins, skotske klaner, en hemmelig oppskrift og en gammel dame på rom 208.
    05. april 2013
  • 06 Mars 2013 - 16:45

    New Yorks tempel for tequila

    Alt New Yorks mestermiksolog Phil Ward rører ved blir til gull, og den nye tequilabaren Mayahuel er intet unntak. Her hylles de gylne dråpene som seg hør og bør, til ære for aztekergudinnen som har gitt navn til baren og uten en frozen margarita eller som
    06. mars 2013
  • 27 Februar 2013 - 12:00

    Saklig om sake

    Med et svært begrenset tilbud av sake her til lands, er det ikke rart nordmenn er usikre på denne urtypiske japanske drikken. Her får du vite mer både om tradisjoner og typer. Og forhåpentligvis nok til å gi mersmak.
    27. februar 2013
  • 22 Februar 2013 - 07:00

    Jo eldre jo bedre?

    Armagnac ble til på grunn av møtet mellom tre kulturer; romerne kom med vinen, araberne kunne destillasjonskunsten og kelterne lagret drikkevarer på fat. Dessuten skal armagnac være den eldste typen eau-de-vie i Frankrike. Og den som mest av alle trenger
    22. februar 2013
  • 25 Januar 2013 - 12:28

    Rom ble ikke laget på én dag

    Pirater, Cuba Libre, iskrem, sukkerrør, iskalde drinker - det er nesten ikke grenser for hva vi forbinder med rom. Tips og oppskrifter får du her.
    25. januar 2013
  • 15 November 2012 - 15:00

    Historien bak Grand Marnier

    Selv om den har mange utfordrere, er det ingen appelsinlikører som truer Grand Marniers posisjon i mange cocktails og ikke minst desserter. Les historien og få oppskrifter her.
    15. november 2012
  • 24 August 2012 - 14:20

    Derfor smaker Jack Daniel's som den gjør

    Med mais fra Illinois og Indiana, rug fra Minnesota, byggmalt fra Wisconsin, egen gjærkultur og vann fra egen kilde, skaper Jack Daniel's i den vesle byen Lynchburg i Tennessee, USA, en av verdens mestselgende whiskeyer.
    24. august 2012
  • 13 Juli 2012 - 12:00

    Cognac på første klasse

    Delamain er kjent som leverandør av cognacenes Rolls Royce. Forklaringen er en ekstra god nese for kvalitet. Lommeboken åpnes ikke før et aktuelt objekt har befunnet seg på fat i minst 15 år. Deretter tar det ytterligere ti år før publikum får stifte bekj
    13. juli 2012
  • 06 Juli 2012 - 16:43

    Ta en cognac i sommer

    Du må ikke være cognacelsker for å reise til Cognac, men det er gode sjanser for at du blir det når du har vært der.
    06. juli 2012
  • 21 Juni 2012 - 16:25

    Eksperimentglad bartender

    Monica Berg er kjent for sin kreative kraft og lekenhet når det kommer til drinkmiksing.
    21. juni 2012
  • 18 Mai 2012 - 06:00

    En tanke bitter

    En Underberg vil nok for alltid være synonymt med den lille flasken i gråpapir hvis innhold nytes for å få fart på fordøyelsen.
    18. Mai 2012
  • 13 April 2012 - 13:00

    Rødmende flørt

    Deilig forfriskende, søt og kledelig rødmende. Denne drinken vil du definitivt huske lenge.
    13. april 2012
  • 16 Mars 2012 - 13:28

    Tre ganger er hemmeligheten

    Trippeldestillasjon er selve signaturen for irsk whiskey. Men kanskje aller viktigst er byggen og hvordan den håndteres.
    16. mars 2012
  • 05 Mars 2012 - 19:07

    Ardbeg er endelig voksen igjen

    Alle, og dem er det mange av, som fulgte Ardbeg vokse fra en seks år gammel umoden jypling har nå hatt god tid til å nyte den i sin endelige ti år gamle form. Men det er ikke slutt med det. Stadig nye whiskyer dukker opp fra Skottlands mest kreative desti
    05. mars 2012
  • 24 Februar 2012 - 13:25

    Spenstig epledrøm til VM

    Denne helgen kaster verdens beste skiflyvere seg ned mot nye verdensrekorder i Vikersund, og da er det perfekt med en het drink som passer for så vel unge som gamle.
    24. februar 2012
  • 27 Januar 2012 - 14:39

    Elefantfavoritten

    I det vidåpne, varme afrikanske landskapet vokser et myteomspunnet tre som er elsket av elefanter. Treets frukter er grunnlaget for en kremlikør som nytes verden over - Amarula.
    27. januar 2012
  • 25 November 2011 - 12:32

    Baileys er milkshake for voksne

    Baileys er et utrolig eventyr. Som mange har forsøkt å kopiere. Men uten å lykkes siden irene gjorde en så grundig jobb fra starten av.
    25. november 2011
  • 17 Oktober 2011 - 13:00

    Historisk bitter reprodusert

    Takket være en gjeng entusiaster er den legendariske bitteren Abbott’s, det uunnværlige lille ekstra i en ekte Manhattan, nå atter tilgjengelig – etter 57 års fravær.
    17. oktober 2011
  • 29 Juli 2011 - 14:08

    Friske drinker for sommeren

    Grip dagen og invitér venner og kjente over på en iskald drink nå som sommeren er på sitt beste!
    29. juli 2011
  • 01 April 2011 - 13:30

    Djevelsk sjokoladedrøm

    Jag vinteren på dør med denne brennhete og krydrete sjokoladefristelsen.
    01. april 2011