Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Januar 2015 - 13:00

    Dette er verdens beste drink

    Sterk, forfriskende og med en herlig blanding av det søte og det syrlige. Ikke rart denne drinken er blitt kåret til verdens beste.
    16. januar 2015
  • 16 Januar 2015 - 11:30

    Han gjør cognacdruer om til gin

    Jean-Sébastien Robicquet er mannen bak Gvine, ginen laget av druedestillat som normalt ville gitt cognac, og som er smaksatt med vinblomster.
    16. januar 2015
  • 05 Desember 2014 - 11:00

    Her drikker Beyoncé og Jay Z cocktails av kyllingbein

    Kyllingbein og ekskrement fra hval er bare noen av de uortodokse cocktailingrediensene i baren White Lyan i London, en av byens aller hotteste barer.
    05. desember 2014
  • 27 November 2014 - 16:00

    Denne «hemmelige» baren ligger rett ved Strøget i København

    I det skjulte er Ourselves Alone blitt en av Københavns hippeste barer. Søren Krogh Sørensen og hans kolleger byr på cocktails som er så nær opp til dem som ble skapt under den amerikanske gullalderen, som mulig. I god «speak easy»-tradisjon er det ingen
    27. november 2014
  • 30 Oktober 2014 - 11:00

    Skremmende gode drinker til halloween

    Her finner du gode oppskrifter på den ene bloddryppende og skrekkinngytende drinken etter den andre.
    30. oktober 2014
  • 24 Oktober 2014 - 11:00

    Taiwan erobrer whiskyverdenen

    Taiwansk maltwhisky har inntatt verdenstoppen. Det har fått noen hver til å sperre øynene opp.
    24. oktober 2014
  • 08 August 2014 - 18:19

    Øker brennevinsandelen

    Palmer Group ekspanderer på brennevinssiden og opplever stadig økende brennevinssalg.


    08. august 2014
  • 04 Juli 2014 - 12:15

    Tenk dette var en gang medisin

    Rose's Lime er et av få produkter fra 1800-tallet og den tidlige barhistorie som fortsatt lever i beste velgående 140 år etter lanseringen.
    04. juli 2014
  • 04 April 2014 - 12:45

    Verdens beste rom lages av en kvinne

    65 år gamle Lorena Vásquez Ampié har satt sitt preg på Zacapa, «verdens beste rom», gjennom en kvinnealder, men har ikke tenkt å gi slipp på sin «baby» riktig ennå.
    04. april 2014
  • 04 April 2014 - 12:27

    Møt vår nye bartender

    29 år gamle Chris Grøtvedt har gjort kometkarriere som bartender. Den tidligere elitehockeyspilleren er nå aktuell med egen ukentlig drinkspalte på aperitif.no.
    04. april 2014
  • 07 Mars 2014 - 12:05

    Den lille tequilaen som ble stor

    Selv om Olmeca eies av verdens nest største aktør innen drikke, er tequilaen i stor grad preget av én mann. Men destilleriet Jesús Hernandez styrer ble opprinnelig bygd for et helt annet tequilakonsept.
    07. mars 2014
  • 27 Januar 2014 - 02:01

    Utfordrer Arcus

    Det norske Brenneri som lager Arvesølvet- og Hellstrøm-akevittene, kjøper K G Puntervold/Agder Brenneri og blir landets nest største brennevinsprodusent.
    27. januar 2014
  • 02 Januar 2014 - 23:00

    Se hvordan mikse 26 drinker i minuttet

    En bartender i Las Vegas mikset hele 1559 drinker på én time og fikk dermed plass i Guinness World Records. Videoen kan du se her.
    02. januar 2014
  • 20 Desember 2013 - 15:28

    Leker med klassikerne

    Truls Thomsen er en av flere unge bartendere fra Stavanger som gjør seg bemerket på nasjonalt plan. Han går ikke av veien for å lage nye vrier på gamle klassikere.
    20. desember 2013
  • 29 November 2013 - 11:50

    Delikat stil i snart 300 år

    Martell feirer imponerende 300 år om to år, og er et av de eldste cognachusene. Alderen til tross har Martell i stor grad vært tro mot det opprinnelige konseptet som innebærer en ganske lett og delikat stil.
    29. november 2013
  • 22 November 2013 - 16:30

    God cognac trenger tid

    Far og sønn Fillioux følger ikke klokka, men smaker og memorerer, gang på gang, når de skal sette sammen en ny cognac. De tillater aldri noen snarveier. God cognac trenger nemlig tid – lang tid.
    22. november 2013
  • 02 August 2013 - 11:50

    Tradisjonsrik irsk cocktailbar i New York

    The Dead Rabbit er en hyllest til den irske gjengen som herjet Manhattan på 1850-tallet. Den er derfor ingen klassisk cocktailbar, men heller en irsk pub med et litt annerledes drikketilbud.
    02. august 2013
  • 18 Juli 2013 - 11:42

    Fakta om Armagnac

    Armagnac-distriktet ligger i fylkene Gers, Landes og Lot-et-Garonne – cirka 10-12 mil sør for Bordeaux – og som ellers i Frankrike, er også produksjonen av armagnac underlagt strenge bestemmelser når det gjelder druetyper, lokalisering, destillasjon og la
    18. juli 2013
  • 26 April 2013 - 13:11

    Drinker og cocktails med øl

    Øl og ølblandinger som ingrediens i miksede drinker har lange og velsmakende tradisjoner. Prøv bare de deilige drinkene du finner her.
    26. april 2013
  • 19 April 2013 - 13:00

    Dronningfavoritten Bombay Sapphire

    Den engelske dronningmoren var etter sigende en ginelsker av rang, og dagen ble gjerne avsluttet med en gin tonic. Om det var Bombay Sapphire som var den utvalgte vet vi ikke, men uansett burde den ha vært på menyen.
    19. april 2013
  • 12 April 2013 - 13:00

    Et nytt stykke Norge i Cognac

    Nasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.
    12. april 2013
  • 05 April 2013 - 12:15

    Drambuie er en unik dram

    Historien om whiskylikøren Drambuie er også historien om en landsforvist karismatisk prins, skotske klaner, en hemmelig oppskrift og en gammel dame på rom 208.
    05. april 2013
  • 06 Mars 2013 - 16:45

    New Yorks tempel for tequila

    Alt New Yorks mestermiksolog Phil Ward rører ved blir til gull, og den nye tequilabaren Mayahuel er intet unntak. Her hylles de gylne dråpene som seg hør og bør, til ære for aztekergudinnen som har gitt navn til baren og uten en frozen margarita eller som
    06. mars 2013
  • 27 Februar 2013 - 12:00

    Saklig om sake

    Med et svært begrenset tilbud av sake her til lands, er det ikke rart nordmenn er usikre på denne urtypiske japanske drikken. Her får du vite mer både om tradisjoner og typer. Og forhåpentligvis nok til å gi mersmak.
    27. februar 2013
  • 22 Februar 2013 - 07:00

    Jo eldre jo bedre?

    Armagnac ble til på grunn av møtet mellom tre kulturer; romerne kom med vinen, araberne kunne destillasjonskunsten og kelterne lagret drikkevarer på fat. Dessuten skal armagnac være den eldste typen eau-de-vie i Frankrike. Og den som mest av alle trenger
    22. februar 2013