95 prosent av det (lille) Thibaud Boudignon lager, havner på en Michelin-restaurant i Frankrike. Renomméet er så sterkt som det kan bli. Hvilket er imponerende gitt at han startet så sent som i 2009, og at veien fram har vært fylt med hindre.
Det tok 14 år for Begoña Rodrigo å få sin første Michelin-stjerne. I dag er hun en av de heteste kokkene i Spania og gjør sine egne ting. Restauranten hennes, La Salita, har to av tre soler i Guía Repsol.
Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke verken sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer. Folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.
I den danske delen av Vadehavet er det østers i tonnevis, og ved lavvann tørrlegges østersbankene slik at man fritt kan plukke delikatessen opp fra sandbunnen. De kan spises på stedet, eller på en lokal restaurant med kreativ garnityr.
Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.
Endelig er hele landet representert i en restaurantguide med 130 restauranter fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord er vurdert – noe som har gitt den mest omfattende norske restaurantguiden på lenge.
Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».
Fra solstekte La Mancha til mørke og kulde på Svalbard. Fra enkel tilgang på råvarer til å måtte stå opp klokken 3 for å hente nattens fangst. Det er nå hverdagen for kjøkkensjef Alberto Lozano på restaurant Huset i Longyearbyen.
Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.
Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.
Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.
Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.
Disfrutar spratt opp på førsteplassen på Worlds50BestRestaurants-listen i år. Spanske restauranter er med både en andre og femteplass og to andre blant de 50 beste, tilbake til sine gylne tider.
I kjelleren på Ginbobar, en institusjon på Palma de Mallorcas barscene siden 2008, ligger Saladepersonal som gir ny mening til begrepet omakase, for her går drinker og mat inn i en ny enhet.
Serra de São Mamede innen Portalegre DOP i den nordøstlige delen av Alentejo, er Portugals kjøligste vinregion. Dens 620 hektar har stor tiltrekningskraft på vinmakere fra hele landet i kjølvannet av stadig varmere klima.