Druen nero d’avola er utvilsomt Sicilias viktigste smaksbærer når det kommer til vin. Den er representert i nesten halvparten av all rødvin som produseres her. En allsidig drue som evner å gi vin på alle kvalitetsnivåer.
65 år gamle Lorena Vásquez Ampié har satt sitt preg på Zacapa, «verdens beste rom», gjennom en kvinnealder, men har ikke tenkt å gi slipp på sin «baby» riktig ennå.
29 år gamle Chris Grøtvedt har gjort kometkarriere som bartender. Den tidligere elitehockeyspilleren er nå aktuell med egen ukentlig drinkspalte på aperitif.no.
De musserende vinene fra italienske Franciacorta tar opp konkurransen med Champagne. Men 250 års forsprang er ikke å kimse av. Spesielt utfordrende er holdningene til forbrukerne.
Barbaresco-kooperativet har spilt en viktig rolle i å demonstrere dette områdets potensial og mangfold - og at det ikke er noe dårligere enn naboen Barolo.
Tannin skaper struktur i en vin og gjør den lagringsdyktig. Det er imidlertid stor forskjell i kvalitet og struktur på tanninene avhengig av druetype, avlingsavkastning, druemodenhet, geografisk opprinnelsessted og vinmakingsteknikker.