Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har utviklet noen lettlagete og svært velsmakende retter. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag. Og det må jo bli øl, men glem pilsneren denne gangen!
På Møvik kai på Sotra, en halvtimes kjøring vestover fra Bergen sentrum, finner vi Kokken Arthur, med Fjetland til etternavn. Her har han ambisjoner om å bidra aktivt til å forbedre mattilbudet utenfor storbyene - og til og med konkurrere med dem.
Finnmark har et av verdens beste spiskammerser, og herfra hentes elementene til menyen på Ongajoksetra, et paradis langt utenfor allfarvei, med Espen og Line Ottem som vertskap.
Norske epler må nytes nå, enten som de er eller i tilberedt form. Som en avveksling til eplekaken, og siden det ikke er sunt med for mye kaker, lar vi eplene gjøre jobben som tilbehør til kveldskosen.
Thomas Keller debuterte som oppvasker på mammas spisested, droppet kokkeskolen, floppet med sitt første restaurantprosjekt i New York, og hadde ikke nok kredittverdighet til å kjøpe sitt drømmelokale. Likevel er han den perfekte representant for den ameri