Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 April 2001 - 12:18

    GAMBERO ROSSO i Norge

    Det er med stor og utilslørt glede vi i Gaia Wine & Spirits kan meddele at vi nå har blitt tildelt den store ære å være norske ambassadører, kanal og ikke minst videreformidlende agenter for Gambero Rossos produkter.
    04. april 2001
  • 03 April 2001 - 19:33

    Påske, sol og sitrus

    Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr vel dette som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med app
    03. april 2001
  • 03 April 2001 - 17:39

    Hjemme- og bortepåskevin

    Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
    03. april 2001
  • 03 April 2001 - 02:00

    Tempolabor solgt

    Lasse Ringkilen, eier av vinimportfirmaet Tempolabor, har solgt bedriften i sin helhet til Oluf Lorentzen AS. Ringkilen slutter i selskapet med umiddelbar virkning. Oluf Lorentzen AS fortsetter, i følge Ringkilen, driften med samme portefølje.
    03. april 2001
  • 03 April 2001 - 02:00

    Pan blir Frost

    Oslo (NW): I disse dager dukker en nyhet opp i Vinmonopolets hyller. Arcus Produkter håper at kreklingaperitiffen Frost blant annet skal bli en souvenir turister vil ta med seg hjem fra Norge. Les mer og få også drinkoppskrifter som egner seg i baren.
    03. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:06

    Apéritifs store påskemeny

    Fra å være en religiøs høytid er påsken i dag noe vi først og fremst forbinder med ferie, snø og hvite vidder og kanskje hagestell, båtpuss og oppussing. Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:03

    Helstekt svinekam og epler i karamellsaus

    Palmesøndag feires både i de katolske- og i de protestantiske land som innledningen på påsken. Denne dagen blir i mange deler av Europa markert med opptog for å levendegjøre og minnes Jesu inntog i Jerusalem. Tiden mellom palmesøndag og påskeaften kaller
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:01

    Båndspagetti med gorgonzolasaus og Fruktsalat med mandelkrem

    Dagen etter Palmesøndag satser vi litt italiensk med tilhørende fransk drikke og kanskje hva vi tror er en urgammel norsk dessert - riktig nok med innslag av nyere fruktvarianter.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:59

    Ris med reker Jambalaya og sitronfromasj

    Det nærmer seg feriedager for de av oss som fortsatt henger i stroppen. Vi satser derfor på Ris med reker Jambalaya og en litt syrlig dessert. Selvfølgelig mangler det heller ikke på forslag til godt drikke.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:56

    Stekt breiflabb med peppersaus og semulepudding med bærkompott

    Askeonsdag er feilaktig blitt brukt om onsdagen før skjærtorsdag, men er egentlig onsdagen i fastetiden (fastelavnen). Kvelden før skjærtorsdag ble fra gammelt av regnet som en av årets farlige dager, og man ble oppfordret til å holde seg innendørs. Hvis
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:54

    Påskekylling og Tiramisù

    Skjærtorsdag avbrøt folk fasten, og tok et bad etter at de i hele fastetiden hadde gått i "sekk og aske". Badet skulle symbolisere sjelens renselse. På denne dagen skulle man spise mye grønt, helst ni forskjellige slag, dersom det fantes. Det ville beskyt
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:51

    Laks og grønt i butterdeig og tilslørte bondepiker

    Langfredag feires til minne om Jesu korsfestelse og død, og er fremdeles den dagen i påskeuken hvor det er dårlig tone å more seg eller gå på besøk til folk. Alminnelig var det at man ikke spiste noe før utpå kvelden denne dagen, og ofte var dagen preget
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:46

    Makedonsk lammelår og Irish Cream is-pai

    Påskeaften var dagen for farging av påskeeggene. Det ble brukt  plantefarger som løkskall til gule egg, rødbeter til lilla egg, kaffe til brune egg osv. I mange deler av Europa er dét å gi bort dekorerte egg symbolisert som ønske om vennskap. Med et
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:44

    Påskeskinke og suksessterte

    Fra Valdres kjenner vi skikken med å bite i en sten påskemorgen. Jo hardere du bet, desto mer garantert var du å sikre buskapen fri fra rovdyr. Denne dagen skulle vi la være å gi buskapen vann, ellers ville de bli urolige, og løpe vekk fra beite om sommer
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:40

    Foliebakt ørret med urter, påskedrøm og gule påskekyllinger

    2. påskedag er fra gammelt av kalt Halvor gardestaur. Det ble sagt at om noen fastende kom til å se på en gjerdestaur denne dagen, ville klærne henge på ham/henne som på en gjerdestaur. I vår sammenheng serverer vi uansett og er ikke fastende. Ei heller u
    01. april 2001
  • 31 Mars 2001 - 19:22

    Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

    Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
    31. mars 2001
  • 30 Mars 2001 - 18:39

    Nyhetsbrev 2

    Det er med stor beklagelse vi må melde om endringer i årets reiseplaner. På grunn av de akutte problemer i det britiske landbruket for tiden ble vi nødt til å utsette turen til Skottland. Ny dato er 13. - 16. september 2001.
    30. mars 2001
  • 30 Mars 2001 - 15:49

    Påskemeny 2001

    Fra å være en religiøs høytid er påsken i dag noe vi først og fremst forbinder med ferie, snø og hvite vidder og kanskje hagestell, båtpuss og oppussing. Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og
    30. mars 2001
  • 30 Mars 2001 - 02:00

    Nersnæs går til Bølgen & Moi

    Ola Nersnæs forlater T. Storm & Sønner og overtar som daglig leder på Bølgen & Moi Briskeby i Oslo. Nersnæs har vært med på å skape en eventyrlig vekst for blant annet Bache Gabrielsen og økt salget fra beskjedne 30 000 helflasker i - 95 til hele 1 250 00
    30. mars 2001
  • 30 Mars 2001 - 02:00

    Norex velger Vectura som ny logistikkpartner

    Fra og med siste uken i mars er Vectura AS valgt som ny logistikkpartner for hele produkt- og merkeporteføljen til vin- og brennevinsagenten Norex International AS. Fra samme tidspunkt er samarbeidet med Qvale-gruppen avsluttet. Dermed ser vi det første r
    30. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 20:48

    Kun plast til vin - et korka valg?

    Den amerikanske vinprodusenten Clos de Bois har nylig annonsert at de nå går over til plastkorker for samtlige av sine viner i Classic-serien. Dette som et resultat av inngående studier og forsøk gjennom de siste to år - og 7 millioner flasker med plastpr
    29. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 12:50

    Rask laks

    Et stykke røykt laks av god kvalitet er et sikkert kort når du på kort tid skal lage noe ordentlig godt. Og det som skal være i glasset bør helst holde samme standard. Mat med røyksmak er ikke alltid like lett å sette drikke til, så her får du en rekke fo
    29. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 02:00

    Nyheter i mars

    Apéritif gir deg internasjonale nyheter om vin, brennevin og annet godt drikke ved å overvåke andre mediers nyhetssider. Siden blir kontinuerlig oppdatert med det redaksjonen finner av spennende ting ute i den store verden.
    29. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 02:00

    Fløyel for trenet gane

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Nå starter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Madsen smaker for Apéritif mer enn 1000 viner år
    29. mars 2001
  • 28 Mars 2001 - 17:11

    Godt moden perle

    Denne uken har vi valgt noe så sjelden som er godt moden men fortsatt livfull 15 år gammel vin som ikke koster all verden. Den nytes aller best til det klassiske påskelammet eller til andre stekte kjøttretter.
    28. mars 2001