En av våre store tradisjonsretter står på menyen i dag - herlig skjelvende og velsmakende er den. Lær hvordan du skal lage den perfekte lutefiskmiddagen.
Denne burgeren kan du nyte med god samvittighet! Kjøttdeig av kylling inneholder nemlig vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt.
En restauranteier må bli trigget for å tore å satse på nye veier. Det ble Steinar Rinaldo, mannen bak Restaurant Setra i Stavanger. Etter å ha kjent de gode tankene for nordisk mat, var det ingen tvil om hva som måtte gjøres.
Med kokkeyrket dypt festet i sine danske blodårer og fartstid fra Engø Gård skal Tina Jakobsen få den ekte maten til å strømme som en vidåpen aorta på Oro. Det skal bli lett og klassisk og enklest mulig.
Emmas Drømmekjøkken i Tromsø har ofte vært ambassadør for fylkets matprodusenter med ambisjoner. Nå er det de nordnorske potetene og det fantastiske alpelammet fra Lyngen det rause kjøkkenet omfavner.
Det hele startet med at han ikke tålte gjær og bakte brød av mel, salt og vann. Siden har han åpnet tre bakerier, og nå drømmer den danske kokken og kolonialgründeren Per Brun om total brøddominans.
Det skal ikke mange håndgrepene til for å løfte en høstblek svinekotelett til større smakshøyder. Med en godt tilpasset og litt kreativ saus, og ikke minst - en velvalgt vin i glasset er kvelden reddet.
Søndag den 9. september møtes Norges beste østersåpnere til dyst i NM i østersåpning på Egertorget i Oslo. Da er det bare rett og rimelig at vi serverer østers denne dagen.
Vi innbiller oss at vi er verdensmestere i alt som kommer fra havet. Forsker Stein Mortensen ved Havforskningsinstituttet hevder at det fortsatt er et langt stykke å gå før du kan servere blåskjell av topp kvalitet.