Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 September 2005 - 02:00

    Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup

    Denne søndagen bringer vi deg en lekker oppskrift fra Odd Ivar Solvolds nye bok, Solvolds smak . Bare bildet av retten får oss sultne på høstens spiskammer.
    11. september 2005
  • 09 September 2005 - 10:22

    Slik tilbeder du orientalsk ørret

    Nudler kan også benyttes sammen med fisk. Det har Elisabeth Gjerstad selvsagt funnet ut. Hennes oppskrift er en av mange som er kommet inn i vår "NM for amatørkokk"-konkurranse. Bli med du også!
    09. september 2005
  • 08 September 2005 - 13:14

    Nesten helt gresk

    Det er på tide å hente frem ferieminnene og lage en gresk aften - om ikke helt som du husker den, så i alle fall nesten.
    08. september 2005
  • 05 September 2005 - 15:29

    Gjør ørreten spicy

    Line Wanderås står for dagens konkurransebidrag. Send inn oppskrifter du også! Er du riktig heldig resulterer det i finale i NM for amatørkokker og en tur for to til Bache-Gabrielsen.
    05. september 2005
  • 03 September 2005 - 02:00

    Carpaccio av uer

    Uer er en svært så anvendelig fiskesort samtidig som den er rimelig, lett å få tak i, utrolig sunn og ikke minst smaksrik. Således ypperlig til en herlig lørdagsmiddag.
    03. september 2005
  • 02 September 2005 - 18:38

    Legg ørreten på en seng som smaker

    Dagens konkurransebidrag kommer fra Åse Ytreland. Om det er hun som vinner NM for amatørkokker og en tur for to til Bache-Gabrielsen avgjøres 25. september. Send inn oppskrifter du også!
    02. september 2005
  • 01 September 2005 - 16:45

    La ørreten få svømme i rotgrønnsaker

    Bidrag raser inn til Apéritif og VG Netts store oppskriftskonkurranse der ørret er hovedingrediensen og hvor du kan vinne en tur til Bache-Gabrielsen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Lars Hjørnevik har her sågar inkludert cognac i sin oppskrift.
    01. september 2005
  • 01 September 2005 - 16:45

    Grønn grill

    Høstens overflod av norske grønnsaker kan ved hjelp av grillens magiske kraft forvandles til et gourmetmåltid.
    01. september 2005
  • 30 August 2005 - 18:29

    Ørret får skogfølge

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der ørret er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Cognac og Bache-Gabrielsen!
    30. august 2005
  • 27 August 2005 - 02:00

    Steinbit tandoori

    Steinbit blir vårt valg for helgens fiskemåltid. Denne lekre fisken kan brukes til måltider i svært mange smaksretninger. Her blir det indisk karakter, og vinforslag blir byttet ut med øl.
    27. august 2005
  • 22 August 2005 - 02:00

    Stjernesalat

    Å starte en ny uke med salat til middag er garantert ingen uting. Lett å tilberede, og den tyske hvitvinen står ikke tilbake for retten.
    22. august 2005
  • 18 August 2005 - 18:08

    Japansk hurtigmat

    Fastfood er ikke nødvendigvis av det onde. I hvert fall ikke denne japanske klassikeren som skylles ned med leskende drikke.
    18. august 2005
  • 02 August 2005 - 02:00

    Kyllingsalat med sommerlige frukter

    Kyllingsalat er god nok grunn til å invitere familie og venner på en aldri så liten sommervisitt. Imidlertid bør du sikre deg mer enn én flaske av dagens vinforslag, og kanskje noe alkoholfritt sprudlevann til eventuelle barn som dukker innom?
    02. august 2005
  • 29 Juli 2005 - 02:00

    Jamies yndlingssalat

    En påstått tilnærmet gourmetsalat er fredagens utvalgte middagsforslag. Det er Jamie Oliver som står for utsagnet, og en slik uttalelse må vi vel kontrollere ved hjelp av våre egne smaksløker.
    29. juli 2005
  • 25 Juli 2005 - 02:00

    Spekemat  til den store sommerfesten

    Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
    25. juli 2005
  • 22 Juli 2005 - 02:00

    Honningmarinert Skinkebiff

    I dag er det skinke som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi en passende vin - som i dag kommer fra Italia og Spania. Kos deg med grillen og benytt de siste deilige sommerdagene til kos.
    22. juli 2005
  • 17 Juli 2005 - 02:00

    Helstekt filet med rømmesaus

    Grillsesongen er godt i gang. Vi i Apéritif vil titt og ofte utover sommeren servere deg nye grilloppskrifter. I dagens forslag griller vi like godt filetstykket i hel tilstand, og serverer en flott vin fra Bordeaux?
    17. juli 2005
  • 16 Juli 2005 - 02:00

    Uer med pasta og bønner

    Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Men smaker godt, det gjør den!
    16. juli 2005
  • 11 Juli 2005 - 09:00

    God mat i hver dråpe

    Matskribenten Myrsini Lambrakis mål er å skaffe Kretas kjøkken en posisjon helt i teten av middelhavskjøkkenet. For det er her vi finner den aller sunneste dietten. Den som sørger for et langt liv med god helse. Og som øyas innboere er det beste bevis på.
    11. juli 2005
  • 08 Juli 2005 - 02:00

    Marinert tomat og mozarellasalat med krydderbakt kylling og bakte Rossevalpoteter

    Et spennende måltid med kanskje like lang smak som navnet på dagens rett indikerer er dagens middagsforslag til deg. Den lange tittelen blottlegger nemlig til fulle hva du får servert, og det hele ser svært så innbydende ut.
    08. juli 2005
  • 01 Juli 2005 - 18:17

    Brimiost fra Sogn, Slow Foods første norske presidium

    I bygdene og på setrene i indre Sogn har det blitt laget hvit og brun geitost av fersk, upasteurisert (rå) melk i hundrevis av år. Den lille bygden Undredal har en særdeles sterk, sammenhengende tradisjon for å lage slik ost.
    01. juli 2005
  • 28 Juni 2005 - 19:28

    Litt lett og godt med Apéritif

    En helt ny seksjon for deg som vil leve litt lettere, en seksjon helt fri for advarende pekefingrer. Derimot en seksjon som selvfølgelig satser på deilig lett mat og nytelse.
    28. juni 2005
  • 20 Juni 2005 - 02:00

    Kyllingstrimler med scampisaus

    Kyllingretter blir det mange av fremover. Lett å tilberede samtidig som en rekke friske hvitviner passer godt til både kyllingen og den varme årstiden vi nå er inne i.
    20. juni 2005
  • 13 Juni 2005 - 02:00

    Sommerlig spekemat

    Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
    13. juni 2005
  • 09 Juni 2005 - 13:30

    Sommerlig rulett

    Kålrulettene i føres sommerens nye kål og asiatiskinspirert krydring. God og lett sesongmat for hele familien.
    09. juni 2005