Romjula
Gå rett til romjulsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2">2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3">3 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4">4
Drikke til menyen:



Brus til barna.
Romjula
Gå rett til romjulsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2">2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3">3 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4">4
Drikke til menyen:
Brus til barna.
Bland sukker, salt og vann. Kok sammen og avkjøl laken.
Start med å hakke rødløk, dill, gressløk og hvitløk. Lag så en saus av chili og matolje. Smakes til med kvernet salt og peppar og evt litt hvittvinseddik.
Blande de hakkede urtene samt kapers i chilisausen og visp lett.
Sildesmørbrød er en typisk mellomrett. I stedet for å legge sild selv kan man naturligvis benytte ferdigkjøpt.
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Marinert sild med eple, løk og sylteagurk:
Sennepssild:
Sild med krydderurter:
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Pris pr porsjon ca kr 100-110
Det enkleste er å kjøpe ferdig filet. Ellers er rakefisk ikke noe hokus pokus å rense. Skyll fisken godt. Hvis fisken er for skarp/salt kan den vannes ut eller legges i skummet melk en halvtime eller så på forhånd.
Skjær av hodet. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Nå er det lett å fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på 2-3 cm.
Anrett på fat som kan pyntes med einekvister som gir en god aroma.
Fisken serveres med flatbrød, lefse, godt smør og kokte poteter og eventuelt de øvrige tilbehørene.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt, kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.
Tips:
Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.
Tips:
Bruk gjerne rismelk eller mandelmelk om noen er laktoseintolerante. Det gir faktisk en veldig god smak til risgrøten.
Tips for den som ikke har tid å passe grøten: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.
Se alle de morsomme grøtoppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål