Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Stekt makrell finnes i mange varianter

 

 

Fersk makrell

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Et lite tips som jeg lærte av japanske kolleger, dette kan med fordel gjøres om makrellen skal stekes på panne eller grilles.
 
Fileter fisken, deretter legges filetene med skinn-siden ned på en tallerken el. (husk at en del væske vil renne av filetene). Strø så en god mengde (prøv dere frem) finsalt på filetene og la dem ligge og modne i 8-10 timer, gjerne 12 i kjøleskap.
 
Ved steking i panne tørk av saltet og væsken, legg tørr direkte i panna, fett fra filetene vil så "skyte" ut. Resultatet er makrell med fantastisk konsistens og smak.
 
Prøv gjerne andre fete fiskeslag som ørret, laks, etc.
 

Sendt inn av

Foto: mtreasure

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekt og marinert makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ts
0.5 ts
Marinade:
1 stk
1 dl

Fremgangsmåte

Vend makrell i en blanding av mel, salt og pepper. Stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Marinade:
Rens og skjær gulrot, rødløk og hvitløk i tynne skiver, og hakk friske timianblader.

Stek grønnsakene og timian i olje til det begynner å bli brunt. Hell på hvitvinseddik og vann, tilsett laurbærblad, salt og pepper.

La marinaden koke i et par minutter, og hell marinaden over fisken.

Server makrellen med potet og salat ved siden av.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Stekt makrell i marinade

Fremgangsmåte

Fjern bein fra makrellfiletene, skjær noen snitt i skinnet og stek eller aller helst grill dem og la dem avkjøle.

Finhakk løk og hvitløk og bland dette med olje, hvitvin og hvitvinseddik. Smak til med salt, pepper, sukker paprika og tabasco.

Hell marinaden over makrellfiletene og la dem marinere ca 30 minutter. Det gjør imidlertid ikke noe om fisken blir liggende lengre i marinaden.

Du kan servere en salat til og denne friske avocadomosen. 

Kjør alt i mikser til glatt konsistens.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

   

Stekt makrell med rømmesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
1 ss
Agurksalat
0.5 ts
Rømmesaus

Fremgangsmåte

Agurksalat:
Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.

Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.

Fisken og sausen:
Skjær ut filetene på makrellen.

Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.

Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.

Her finner du mange oppskrifter med makrell

Se flere nydelige salatoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen