Dagens rett

Spaghetti alla puttanesca

Vi elsker det italienske kjøkkenet, og i dag er det en klassisk spaghettirett som står på menyen.

Har du gått deg vill i alle de forskjellige pastatypene som finnes og hva de brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her hos Apéritif.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Spagetti alla puttanesca

Fremgangsmåte

Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.

Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.

Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.

Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen. La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).

Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen. Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.

Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.

Les historien til denne pirrende pastaen her

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)Dagens rett

Forsiden akkurat nå

Til toppen