Arkiv

Fant 205 artikler om emnet Øl [fjern]

Tittel Dato

TEST: I dag er det IPA-dagen, og vi viser deg de beste som har fast plass i polhylla

Vi elsker å feire, og spesielt med noe godt i glasset. På den internasjonale IPA-dagen som altså er 6. august, er det bare en ting som betyr noe i glasset.

Denne klassiske drinken er perfekt for en dag som denne

Mørkt øl fra butikk eller polet som friskes opp av vin med bobler, prosecco, cava eller champagne - det du måtte ha for hånden.

GUIDE: Drikke til pinnekjøtt Dette drikker du til pinnekjøtt

Om du velger røykt eller urøykt pinnekjøtt og hvor lenge du vanner det ut, avgjør hva du kan drikke til.

Sitronsmaken på ølet kan du tilsette selv - med hjemmelaget limonade blir øldrinken perfekt

Selv om sommertemperaturene ikke kan konkurrere med spanske tilstander, smaker denne klassikeren fra sørlige breddegrader utmerket også her nord.

TEST: Øl- og sidernyheter i bestillingsutvalget juli 2019 Som bestilt: Her finner du de virkelig gode sommerølene

Blant julinyhetene er det flust av alternativer som feier de tradisjonelle sommerølene av banen. Fra noen veritable fruktbomber av noen IPA-er via strålende matøl og sider til både grill og sjømat, til øl som løfter sommerbærene til nye høyder. Og sågar en håndfull lagringsdyktige saker som fortjener å legges i kjelleren.

TEST: Ølnyheter i bestillingsutvalget mai 2019 Her finner du surøl som sågar er supert alternativ til champagne - men også mange solide forsmaker på knallgodt sommerøl

For IPA-elskerne er tilgodesett med mange gode nyheter i mai, øl som kommer til å leske godt i månedene framover. Den stadig økende surølfanskaren har også all grunn til å glede seg.

TEST: Ølnyheter spesialpol februar 2019 Denne spesielle ølnyheten bør du få med deg

Krysningen av lambic og stout er ikke hverdagskost, men belgiske Timmermans og irske Guinness kopulering er vel verd å få med deg.

De har funnet en ny måte å bruke druene på

Italia er med sine 597 håndverksbryggerier det tredje viktigste øllandet i denne kategorien i Europa. Bare i Slow Foods ølguide for 2019 er nå 2650 ulike øl omtalt. Deriblant stadig flere varianter av landets mest originale øltype, Italian grape ale.

TEST: Ølnyheter i bestillingsutvalget januar 2019 De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.

En slik forrett gir den riktige førjulsstemningen

Dette er også en utmerket måte å bruke opp rester av juleøl (eller annet øl).

TEST: Nytt øl og sider i bestillingsutvalget i september 2018 Mye godt på øverste hylle for både ølnerder og dem som vil ha et alternativ til vin til maten

Sjelden har tilbudet av ølnyheter vært så bredt og mangfoldig som i september. De to nye siderne er også svært godt laget.

TEST: Spesialpol øl september 2018 Mørkt, sterkt, godt - og dyrt

Om ikke La Tache fra Apothecary koster det samme som vinen ølet har rappet navnet fra, er 470 kroner for et øl med 6,5 prosent en stiv pris. Derfor er Ægir Gere & Freke til 90 spenn rene gavepakken.

TEST: Nytt øl og sider i juli 2018 Sommerølet i år heter DIPA

Blant de tallrike IPA-nyhetene i juli er det særlig DIPA-ene, de sterkere utgavene, som er kandidater til sommerens beste skumtopp. Men også de som søker mer kompleksitet i ølglasset er tilgodesett.

TEST: Nye øl spesialpol juni 2018 Med disse ølene i hus er det duket for minneverdige opplevelser

Blant ølnyhetene i spesialpolhyllene er det både sterke smaksopplevelser og noen skuffelser.

Han lager verdens beste øl

Bli med til New England hvor IPA-en har fått nytt liv og oppmerksomhet gjennom den maltsvake aromatiske og grumsete NEIPA-stilen, som blant andre «verdens beste bryggeri» Hill Farmstead og Shaun E. Hill har udødeliggjort.

TEST: Nytt øl og sider i mars 2018 Surt eller mørkt er best

Det er ikke bare fordi utetemperaturene er så lave at de mørke og/eller syrlige ølene slår best an blant marsnyhetene på polet.

Mye surt og godt i vente

Norges fremste surølbryggeri, Lindheim Ølkompani, har økt fatlageret betydelig i det siste. Det betyr at alle som elsker den syrlige stilen, også i form av sider, kan se fram til mye nytt fra fruktbygda Gvarv i året som kommer.

TEST: Ølnyheter Se alt det gode ølet du kan få tak i nå

50 nyheter i bestillingsutvalget og en håndfull nye øl i basis gir et velkomment påfyll til kjøleskapet.

TEST: Nyhetene i basis januar 2018 De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Rekordmange lekkerbiskener som kan bestilles

Blant de 945 produktene som er testet de siste ukene er det mengder av viner i det virkelige toppsjiktet. Perfekte som julegaver eller til å fylle opp kjelleren med.

Bodøbryggerne laget mest bråk

Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.

TEST: Ølnyheter i spesialpolene september 2017 Disse fem ølene blir det rift om

De byr nemlig samtlige på utrolig lekker smak og ikke minst veldig godt bryggehåndverk. Flere av dem er designet for et langt liv i kjelleren.

Vinmonopolet ruster opp med øl

Ølhyllene i de såkalte +ØL-butikkene som foreløpig finnes i åtte byer, kommer til å doble utvalget.

Lek deg med øl til denne festmenyen

Siden februar har bryggerier møttes på Håndverkestuene i Oslo for å konkurrere om hvem som er best til å finne riktig øl til maten. Nå kan du teste dette hjemme. Her har du tre av oppskriftene du kan starte med.

Rekordbesøk på Bergen Ølfestival

Med 30.000 ølinteressert og -tørste deltakere er Bergen nå blitt landets ølsentrum - i hvert fall den første helgen i september.

TEST: Nyheter i basisutvalget september 2017 Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Rekordmange knallgode viner. Her ser du de aller beste

905 nye produkter testet er ikke rekord i antall, men det er rekord når det kommer til antall produkter med 90 poeng eller mer.

TEST: Nyheter i bestillingsutvalget Det er ikke ferietid på polet. 650 nye produkter testet

Fantastiske bobler, hvitviner av en annen verden, rødviner og hetviner likeså er hva du finner blant julinyhetene i bestillingsutvalget.

TEST: Nyheter i basisutvalget juli 2017 Dette er de beste basisnyhetene i juli

Helt på topp finner du noen strålende Provence-viner i tre kulører, herlig perlevin, norsk ulagret whisky og sommerens mest leskende øl.

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands.

La kyllingen godgjøre seg i øl. Det smaker ekstra godt

Belgisk øl gir ekstra mye smak til kyllingen i denne oppskriften. Du kan selvsagt velge et annet øl, men ikke hvilket som helst.

Brygger gårdsøl innenfor bygrensene

På Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid.

TEST: Påskeøl og øl til påske Øl til påskekosen? Gå for en av disse

Disse ølene kan du plukke med deg når du likevel skal en tur på polet for å handle inn til påsken. De finnes i svært mange polhyller.

TEST: Spesialpoløl og brennevin mars 2017 Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Og hvis ikke dette er sterkt nok, finnes det mye godt brennevin i spesialbutikkene fra fredag i denne uka.

Her lønner det seg å lage ekstra stor porsjon

Denne sjømannsgryta er herlig rustikk og veldig smaksrik. Det blir slåsskamp også om restene. Her er oppskriften du må prøve.

Frykter ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer.

Bryggerier provoserer med øletiketter

Lysefjorden Mikrobryggeri hisser på seg «homser og kvinnfolk». Berentsens Bryggeri har fått hinduer over hele verden på nakken. Og Grans Bryggeri tuller med begrepene.

TEST: 730 produkter er testet Det er hvitvinstid - og for noen viner - denne er aller best

Det er sjelden vi kan boltre oss i en så stor mengde med lekkerbiskener som bare er et tastetrykk unna. Ikke behøver det å bli varmere i været heller, for dette er viner som erstatter rødvin i stor grad.

TEST: Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg mars 2017 Nå har du fått et reelt og rimeligere alternativ til barolo og barbaresco

Med mange gode viner fra det nordlige Piemonte i basishyllene, kan du nå komme rimeligere ut av suget etter nebbiolo.

Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk

Den fjerde runden av Bryggeribråk er i gang og bråksjef Hans Tryggvason på Håndverkerstuene venter kraftig vekst i antall gjester.

Kanskje kommer disse kyrne til å bidra til Bådins neste ølsuksess

Bodø-bryggeriet Bådin er kjent for sine kreative innspill på den stadig større norske ølbanen. Det neste kan bli øl brygget med brunostmyse fra Kjerringøy.

Denne gjengen tar øl og mat til nye høyder

Bak bryggeripuben Brus og restaurant Spontan i København står superlaget fra To Øl, Tore Gynther, Tobias Emil Jensen og Morten Bruun, som er toppet med stjernekokk Christian Gadient. Snart åpner en avlegger i Oslo.

Rester av juleølet? Lag denne supre sausen til torsken

Om du ikke har øl av typen porter, fungerer juleøl veldig godt til torsken, både i sausen og i glasset.

Lær deg å bruke øl i maten

Du kan begynne med denne enkle blåskjellretten, og så blir du garantert fristet til å lære mer.

Denne øldrinken vil også de som ikke liker øl, falle for

Den har nemlig noen av de samme smakene som en av de mest populære drinkene for tiden. Bare enda bedre.

TEST: Det er ikke bare det norske juleølet som er verd å smake på

Denne testen av 49 importerte juleøl byr på mange morsomme tilnærminger.

TEST: Sensasjonelt mye godt nytt i november - men denne er aller best

Ved siden av denne fantastiske hvitvinen finner du smaksnotater for flere enn 800 produkter smakt i de siste ukene.

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.

TEST: Det beste ølet denne gangen er faktisk norsk

Og for et øl - eller noen øl - Amundsen Bryggeri har laget. Spesialpolnyhetene i oktober har også mange andre godbiter å by på, slik at det er vel verdt å legge turen innom.

Nå skal ølet være syrlig, lett og godt. Slik er vinneren av Årets Øl 2016

Nøgne Ø Bahrainer Weisse er trendy som bare det, med sin syrlige karakter og 3,5 prosent, men samtidig er det et velbrygget øl. Det vant foran sterkere kandidater fra Amundsen, Lindheim og Færder.

Fant 205 artikler. Viser 1–50.

Til toppen