Slik lager du lammerull

Lammerull hører julen til. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig i butikken, men enda bedre blir den hvis du lager den selv.

Fremgangsmåte

Fjern evt. ben fra siden. Ta bort den tynne hinnen som er utenpå kjøttet. Skjær lammesiden, slik at du får et flatt kjøttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt). Det du skjærer fra kan legges inn i rullen.
 
Bland krydder, salt, saltpeter, sukker samt gelantin og dryss over kjøttet. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l. Surr rullen med bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.
 
Pakk rullen i et rulleklede (f.eks. et glasshåndkle) og surr rundt med bomullstråd. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke ca. 80 grader C i omtrent 1 1/2 time. (trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile i 10 - 15 minutter. Legg den til press.
 
Rullen kan oppbevares i oppbevaringslake i kjøleskap i ca. 10 dager.
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen