Nå skal du bake en 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen. Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger på forhånd og gled det til hurraropene fra de som får smake.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Nå skal du bake en 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen. Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger på forhånd og gled det til hurraropene fra de som får smake.
Detter er barnas 17. maikake som de vil de elske. Her er oppskriften.
Helstekt kylling er en skikkelig festrett og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lang og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.
Lag bakte poteter som virkelig smaker med purre, bacon, paprika og selvfølgelig hvitløksmør.
Påskeharer med grovt hvetemel er en morsom variant av rundstykker. De vil slå an hos gjestene dine.
Her er oppskriften på et grovbrød med ekstra god smak. Du skal nemlig ha i valnøtter, linfrø og solsikkefrø. Alle vil elske dette brødet.
Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.
Skal du lage noe skikkelig fransk skal du bruke denne oppskriften på fransk lammegryte. Følg oppskriften og du blir en suksesskokk.
Denne nydelige kaken med smak av After Eigth, er en perfekt avslutning på et festmåltid.
Her lages den italienske brødklassikeren med kokte poteter. Enkel å lage, men det tar litt tid. Men smaken er ekstra fyldig.
Ha alt i en gryte la den passe seg selv slik de gjør i Hellas. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften.
Gjør skinkebiffen litt mer hot med krydder fra det indiske kjøkken. Legg de på grillen med spyd og lag litt ekstra korianderraita.
Leverpostei lager du selv enten du vil ha den som danskene eller som den lages i Italia. Her får du oppskriftene på begge deler. Også den klassiske.
Fromasj er bedre enn sitt rykte, i hvert fall med denne smaken og kombinasjonen med makron.
Når den helstekte kyllingen tilberedes på denne måten, får den masse smak.
Hvis du ikke har ferske multer, men i fryseren kan du lage iskaken med de deilige bærene hele året. Den får deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem.
Her får du oppskriften på en måte å tilberede kalkunene på som er litt utenom det vanlige. Men ikke bare det. Tilbehøret med kastanjer, epelsjy, tranbær og en ekstra god potetmos gjør måltidet til en suksess.
Du kan ikke feire Lucia uten Lussekatter. De baker du først og fremst til Luciadagen 13. desember. De er så gode at du kan lage så mange at du kan spise dem i hele måneden.