Denne usedvanlig populære tyske kaken, ble skapt av en konditor ved navn Joseph Keller i 1915 på Cafe Agner som lå i en av Bonn's bydeler. Så populær er kaken at den har fått sin egen festival, i Todtnau i Baden-Württemberg.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Denne usedvanlig populære tyske kaken, ble skapt av en konditor ved navn Joseph Keller i 1915 på Cafe Agner som lå i en av Bonn's bydeler. Så populær er kaken at den har fått sin egen festival, i Todtnau i Baden-Württemberg.
En deilig nrillette med kalkun som du må unne deg å prøve.
Enten du bruker kylling eller høns er frikasséen deilig. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Brød med gulrot og poteter blir saftig og godt. Husk å kna deigen godt og la den få god tid til å heve seg.
Slik tilbereder du lutefisk med klassisk tilbehør som ertestuing, bacon og gode poteter som de fra Ringerike.
Det er på sin plass med et skikkelig festmåltid denne fredagen, og hva passer vel bedre enn kalkun?
I Spania lages lapskaus med en litt annen vri enn de den vi er vant med her hjemme.
Norsk gulrot og Amarula-likør passer veldig godt sammen i en kake.
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
Fårikålen kommer i mange forskjellige varianter. Her er oppskriften på den de helst spiser i Troms. Nemlig kjøttmølja.
Slik vil de ha fårikålen i Rogaland. Det blir en lammegryte. Her har du oppskriften.
Slik lager de fårikålen i Oppland. Den oppskriften må du prøve.
Denne bakte ostekaken skiller seg ut med chevre og de posjerte pærene.
Dette er oppskriften på hvordan Hellstrøm vil at kålruletter skal lages og smake. Følg den enkle oppskriften.
Gresskarsuppe smaker fortreffelig. Med sellerirot, pastinakk, hvitløk og andre godsaker løfter du suppa ytterligere.
Klippekrans er en deilig søt gjærbakst fylt med smør, sukker og kanel. Bruk saks for å lage det fine mønsteret i hvetekringlen. Passer til kaffen og i bursdag.
Denne kringlen fylt med godsaker som marsipan, pistasjenøtter og bringebær er helt uimotståelig. Perfekt til morsdag eller farsdag, bursdager eller skoleavslutninger.