Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Det er enkelt å lage ditt eget hvitløksbrød. Bare følg den enkle oppskiriften.

  • 30 minutter

    Denne oppskriften har vi fått fra Publiko i Oslo hvor den er en av flere vegetaralternativer på deres meny bestående av småretter.

  • 1 time

    Tekake er en tradisjon som for det meste er knyttet til Trøndelag og Nordland. Denne oppskriften kommer fra Melhus Bakeri på Heimdal og dette er deres bestselger. Der i gården heter den thekake.

  • 1 time 30 minutter

    Skillingsboller er en spesialitet fra Bergen som skiller seg fra kanelboller ved at de har et dryss av sukker på toppen. Og kanel i svingene.

  • 3 timer 20 minutter

    Du kan faktisk bruke Ha-På i denne oppskriften (men ikke Banos - der er bananer rett fra skallet bedre). Da sparer du mye tid og arbeid. Men det er jo veldig gøy å lage sin egen karamellsaus.

  • 30 minutter

    Med både ricotta og mascarpone blir den kaken fyldig, og mektig nok, men ikke for søt. Her er oppskriften som du sikkert kommer til å bruke flere ganger-

  • 30 minutter

    Torsk er en av våre aller beste delikatesser som også er svært velvillig på kjøkkenet. Det gjelder også når det kommer til drikkefølge for den trives med så vel hvitvin som rødvin, og ikke minst øl.

  • 10 minutter

    Zhug er Jemens svar på pesto og lages av koriander, grønn chili, chiliflak, hvitløk, kardemomme, spisskummen og olivenolje.

  • 30 minutter

    Her er den japanske klassikeren tonkatsu - som er snitsel med saus - pakket inn i en sandwich.

  • 45 minutter

    Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.

  • 30 minutter

    Her er de kinesiske pannekakene som passer perfekt til crispy duck. I oppskriften forteller vi hvordan du skal tilberede de, ofte kalt pekingand.

  • 30 minutter

    Du kan lage noe i nærheten av crispy duck av restene av pinnekjøtt. Her er oppskriften du bare må prøve.

  • 30 minutter

    Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.

  • 1 time

    Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.

  • 40 minutter

    Reinskav kalles også finnbiff og er fryst reinsdyrkjøtt skåret i tynne skiver, altså skavet, og som trenger lite varmebehandling. Her i italiensk forkledning.

  • 30 minutter

    Hvorfor ikke lage din egen snacks? Disse smaker herlig så bollen blir fort tom. Derfor bør du lage dobbelt porsjon.

  • 15 minutter

    Denne retten er like perfekt til lunsj som til middag. Har du ikke kalkun, kan du bruke pålegg fra kjøleskapet. Den kan med fordel sprites opp med noen dråper sriachasaus eller annen chiliguffe.

  • 30 minutter

    Denne bacalaoinspirerte måten å bruke sei på får fram matgleden rundt bordet. Rask å lage er den også.

  • 1 time

    Klippfisk er en av våre aller største delikatesser som nå er tilgjengelig i stadig flere kvaliteter, også ferdig utvannet. Ingen behersker denne norske råvaren bedre enn de portugisisktalende.

  • 20 minutter

    Her kombineres tre typer laks med fyldig avokadokrem på brød som pigges opp i brødristeren. Ekstra luksus er det med lakserogn på toppen

  • 45 minutter

    Kveite er en fet fisk, men trives godt med smørbaserte sauser. Denne smørsausen er ikke av de aller feteste, men trenger både smøret og fløten for å møte kryddersmakene.

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken