Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Semifreddo er en mellomting mellom fromasj og iskrem. Deilig alternativ til iskrem i sommervarmen.
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
En mettende vegetarrett med masse umamikarakter fra black garlic - svart hvitløk - inspirert av Yotam Ottolenghi.
For den som er glad i Midtøstens kjøkken, er libanesisk 7 krydder uunnværlig.
Salata hara er en typisk arabisk siderett som serveres til kjøtt eller fisk. Hara betyr het, men den er ikke like sterk som eksempelvis harissa. Styrken er det du som avgjør.
Syltet sitron er obligatorisk for ethvert måltid fra den søtlige og østlige delen av Middelhavet. Mens den vanligvis tar fire uker å få ferdig, er denne klar på ett døgn.
En lettlaget pastarett hvor du fint kan bruke rester av så vel kalkun som grønnsaker.
En smaksrik tomat- og ostesmørbrød-kombinasjon som garantert vinner nye venner.
Avocado-salsa er tynnere enn guacamole og er perfekt å dryppe over alt fra tacos til meksikanske kjøttretter - eller også som dip til nachos.
Røkt og tørrsaltet laks med tzatziki må du prøve.
Et deilig kinesisk måltid med kyllingbryst i tynne skiver og nudler og masse annet godt.
En slik salsa hører hjemme på ethvert meksikansk måltid.
Jalapeno-salsa lager du enkelt selv. Smaken overgår alt av det som finnes i glass.
Denne ananassalsaen passer fint sammen med kraftig ovnsstekt kjøtt, så vel meksikansk som norskinspirert.