Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Asiatiske seikaker med potetmos
Antall porsjoner
6 - 8
Ingredienser
50
g
10
g
2
stk
8
dl
litt
1
ss
1
ss
2
ss
litt
Potetmos
1.5
kg
9
dl
1
dl
100
g
litt
Fremgangsmåte
Kvern fiskefileter gjennom kvern. Ha deretter fiskemassen over i en foodprosessor og kjør den sammen med saltet. La det kjøre til massen blir fast og kan formes til en ball. Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen. Spe med melken. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs. Smak til med salt, pepper og limejuice. Rull fiskekaker og stek dem i panne.
Server fiskekakene med potetmosen og en råkostsalat.
Potetmos
Kok potetene med skall til de er møre, uten salt. Når potetene er ferdig skrelles de og presses gjennom en sikt. Tilsett varm melk, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt.
Tips: Kok 6 fedd hvitløk møre i smøret (skal ikke ta farge) og mos de før du blander det inn i potetmosen.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Bengt Wilson
Drikke som passer til denne oppskriften

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)