Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 August 2001 - 01:00

    Birgir overtar etter Ola

    Haugen-Gruppen har nå fått islandske Birgir Gudjònsson som ny markedssjef. Han tar over etter Ola Nersnæs som like før sommeren sa takk for seg til fordel for en rolle som daglig leder på Bølgen & Moi.
    24. august 2001
  • 24 August 2001 - 01:00

    Månedens leverandør august 2001

    Månedens leverandør for august er velkjente Stenberg & Blom. Med sterke kort både på vin- og brennevinsiden, har de posisjonert seg med et solid grep om markedet og er ansett som en stabil leverandør gjennom flere år.
    24. august 2001
  • 23 August 2001 - 01:00

    Italiensk trøkk

    Denne uken velger vi en vin til nærmere tre hundrelapper men som byr på enorm konsentrasjon og trøkk for pengene. En svært ettertraktet vin produsert i relativt små kvanta som vi er så heldige å få tak i også her til lands.
    23. august 2001
  • 22 August 2001 - 18:27

    Superakevitt til kronprinsparet

    Akevitten ble fremstilt da kronprinsen ble født, og har altså ventet på denne anledningen i 28 år. Det er Arcus Produkter som gir de edle dråpene til kronprinsparet i bryllupsgave. Navnet er Oplandske Bryllupsaquavit, og finnes kun i en serie på tolv numm
    22. august 2001
  • 20 August 2001 - 20:36

    Tirsdag 18. september - Smak Portugal på flaske - smak 100 år gammel vin

    Vi utvider smakingen til å omfatte hele 15 viner. Deriblant en Muscatel Setubal 1900 som koster hele 3168 kroner på polet. Alt fra Portugals mest suksessrike vinprodusent, José Maria da Fonseca Successores som ledes av to brødre hvis viktigste våpen i kam
    20. august 2001
  • 20 August 2001 - 11:31

    Nordnorske stjerner

    På kaipromenaden i Svolvær, med fasaden mot turistbåter og fiskebåter i fart mot feltet, ligger en restaurant som muligens har fått navn etter første gjesters utrop idet de tråkket over dørterskelen: Du verden!
    20. august 2001
  • 19 August 2001 - 12:57

    Supertilbud til Apéritifs lesere

    Heretter vil du jevnlige finne gode tilbud til deg som leser Apéritifs nyhetsbrev. Først ute er Fogo Restaurant og Bar - en av de desidert beste i Oslo - som nå lar deg og dine spise fem retter og betale for tre, eller spise en syvretter og betale fo
    19. august 2001
  • 17 August 2001 - 01:00

    Lindemans Summer Games 2001

    Haugen-Gruppen fortsetter sin tradisjon med Lindemans Summer Games. I år som i fjor avholdes arrangementet på Høvikodden - hos Bølgen & Moi. Dagen er 2. september, og bransjen er herved invitert. Toralf Bølgen stiller igjen opp som vinkjenner denne kvelde
    17. august 2001
  • 16 August 2001 - 10:00

    Test av italienske hvitviner

    Antall italienske hvitviner som tilbys oss nordmenn via Vinmonopolet og norske spisesteder har eksplodert de siste årene, og Apéritifs smakspanel har smakt seg gjennom i alt 64 viner fra hele Italia.
    16. august 2001
  • 16 August 2001 - 01:00

    Test av italienske hvitviner

    Antall italienske hvitviner som tilbys oss nordmenn via Vinmonopolet og norske spisesteder har eksplodert de siste årene, og Apéritifs smakspanel har smakt seg gjennom i alt 64 viner fra hele Italia.
    16. august 2001
  • 16 August 2001 - 01:00

    Klassisk chilensk

    Etter å ha vært på det norske markedet i 12-13 år må chilenske viner kunne kalles klassikere. Og ukens vin holder koken som en av de bedre. Uten at hundrelappen må overskrides.
    16. august 2001
  • 15 August 2001 - 01:36

    Jagland vurderer ølavgiften

    Avgiftene på øl og mineralvann har steget enormt de siste fem årene, og truer med å kvele norske bryggerier, hevder næringen. Nå lover Arbeiderpartiets Thorbjørn Jagland å se nærmere på saken.
    15. august 2001
  • 15 August 2001 - 01:00

    Braastad V.S.O.P. - Ny norskættet cognac

    1. september lanserer Arcus Produkter i samarbeid med det franske cognachuset Tiffon en helt ny og eksklusiv cognac - BRAASTAD V.S.O.P. RÉSERVE. Denne cognacen er spesielt utviklet for norske kjennere av blending master Richard Braastad hos Cognac Tiffon
    15. august 2001
  • 09 August 2001 - 01:00

    Torleif Høyvik skifter farvann

    Torleif Høyvik drar etter ni år i Stavangers restaurantverden til ny jobb i Bergen. Der skal han etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi.
    09. august 2001
  • 08 August 2001 - 01:00

    En stor familie

    Ukens vin(er) kommer fra en stor familie, stor i mange henseender, både historisk, volum- og kvalitetsmessig. At navnet er identisk med en norsk bygd har gjort at familiens viner har fått en særskilt sterk posisjon i Norge. Velfortjent for de mange vinene
    08. august 2001
  • 07 August 2001 - 01:00

    NM i østersåpning på Sans i Oslo

    I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
    07. august 2001
  • 06 August 2001 - 01:00

    Italiensk mesterkokk?

    Du har nå muligheten til å bli italiensk mesterkokk gjennom det SlowFood-støttete programmet Master Italian Cooking i pittoreske Jesi, beliggende midt i regionen Marche ved Adriaterhavskysten.
    06. august 2001
  • 05 August 2001 - 19:11

    NM i østersåpning på Sans i Oslo

    I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
    05. august 2001
  • 03 August 2001 - 10:00

    Helt mandarin

    Broderfolket i øst har lenge hatt stor suksess med vodka med smakstilsetninger som sitron, solbær og pepper. Like kjent som drikkevarene er reklamekampanjene, og den opplyste leser har selvsagt for lengst avslørt at det hele dreier seg om Absolut vodka.
    03. august 2001
  • 03 August 2001 - 02:49

    Lær mat og vin i kombinasjon

    Det er ikke nødvendig å besøke stjernerestauranter lenger. Det er derimot helt nødvendig å lese denne boken, for her får du servert det beste måltid siden Babette laget sitt gjestebud.
    03. august 2001
  • 02 August 2001 - 20:46

    Tirsdag 11. september - Stor cognacsmaking med Rémy Martin

    Vi elsker cognac og nå skal du smake virkelig kostbare dråper. Apéritif får nemlig besøk av Rémy Martin og dermed blir det stor cognacsmaking.  Du skal lære om hvordan den gylne drikk fremstilles og hva det er som kjennetegner Rémy Martin. Du skal ga
    02. august 2001
  • 02 August 2001 - 18:29

    Mandag 8. oktober: Bordeaux og mat - en deilig kombinasjon

    Klassiske Bordeaux har alltid hatt et godt grep på oss nordmenn. Nå skal du lære om hva som kjennetegner de forskjellige områdene og hva slags mat du skal spise til. Kjøkkensjef Rune Pal på restaurant Fogo satt sammen en femretters meny av vin og mat som
    02. august 2001
  • 02 August 2001 - 17:40

    Tirsdag 23. oktober - Fra bast til chianti i toppklassen

    Husker du bastflaskene med chianti? Melini er et av de mest kjente toscanske vinhusene som nå har forlatt denne emballasjen til fordel for normale flasker, samtidig som innholdet er kraftig oppgradert. Og listen over viner inneholder i dag alt fra normale
    02. august 2001
  • 02 August 2001 - 01:00

    Nyheter i Juli

    Apéritif gir deg internasjonale nyheter om vin, brennevin og annet godt drikke ved å overvåke andre mediers nyhetssider. Siden blir kontinuerlig oppdatert med det redaksjonen finner av spennende ting ute i den store verden.
    02. august 2001
  • 01 August 2001 - 20:48

    Tirsdag 4. september - Rioja av edelt merke

    Bodegas Montecillo er kjent for sine vellagrede Rioja-viner med jevnt høy kvalitet, og Reserva samt Gran Reserva på etiketten. Denne septemberkvelden er en helt unik anledning til å stifte nærmere bekjentskap med disse noble vinene som har et lagring
    01. august 2001