Blåskjell er utrolig godt, og de skjellene du finner i butikken er allerede sjekket og kan trygt spises.
Dersom du derimot plukker skjellene selv, skal du alltid sjekke om de kan være giftige på
Blåskjelltelefonen
på
820 33 333
.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett løk, skinke og hvitløk. Stek på middels varme til skinken er sprø.
Vask og rens blåskjellene. Kast ødelagte skjell eller åpne skjell som ikke lukker seg når du slår dem mot kjøkkenbenken.
Legg blåskjellene i en stor kjele med kokende vann og kok dem i 5 minutter til alle er åpne.
Ta muslingene ut av skjellene, spar halvparten av hvert skjell. Legg 2 muslinger i hvert skall og topp med skinkeblandingen.
Strø over cheddar og grill i ovn til osten smelter.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk
Foto: Bent Raanes, Sarah Cameron Sørensen
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP
Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)