Fransk biffgryte à la Boeuf Bourguignon

Fransk biffgryte à la Boeuf Bourguignon

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm. Varm litt olje i en ildfast gryte (med tilhørende lokk) og brun kjøtterningene.
  2. Skrell og kutt gulrot og løk i store terninger, og ha disse i sammen med kjøttet  de siste par minuttene av steketiden.
  3. Pisk inn hvetemelet i rødvinen og hell den samt kraften/buljongen over kjøttet. Ha i knust hvitløk og krydderbuketten samt en klype sukker.
  4. Sett hele gryten inn i stekeovnen ved 170-180 grader og la stå i 1½ time.
  5. I mellomtiden sprøstekes sideflesket i en stekepanne. Legg flesket til side på et kjøkkenpapir og skyll pannen.
  6. Skrell småløken men behold de hele og kutt sjampignonen i fire. Varm olje i den samme pannen og fres sjampinjong og småløk til de har fått en fin farge.
  7. Når kjøttet er ferdig, tas det ut av gryten og blandes med sideflesket, sjampinjong og småløk. Hold varmt.
  8. Kok inn sausen og sil den. Pisk inn litt og litt smør i sausen (montere) til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper. Server enten ved siden av eller hell over kjøttet.
 Server med kokte poteter, potetmos eller ris og gjerne en god salat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalvestek i gryte

Kalvestek i gryte

Fremgangsmåte

  1. Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
  2. Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
  3. Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
  4. Saus:
    Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning.
  5. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.

Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i stykker a 5-x cm, sjalottløk deles i 2 el 4 og hvitløk i tynne skiver.
  2. Varm olje i en panne og brun kjøttet pent. Ha i løken og surr noen minutter.
  3. Tilsett rødvinen og la koke inn.
  4. Ha så i tomatboksen og gulrøtter kutter i skiver. Kok opp.
  5. Smak til med salt, pepper, og laurbær. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 ½ time.
  6. Tilsett timian og bønner.
  7. Kok opp og server med ferskt brød, kokt ris eller ovnsstekte potetbåter.

Mange andre deilige retter med lam

Våre beste gryteretter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet viltgryte med finnbiff, solbær og einebær

Kremet viltgryte med finnbiff, solbær og einebær

Fremgangsmåte

  1. Halvtin finnbiff og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
  2. Del sopp i fire. Fres sopp lett i en gryte med smør. Rens og del purre i biter. Ha kjøtt og purre i gryta og hell på vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
  3. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med solbærsyltetøy og einebær. Dersom du ikke har solbærsyltetøy kan du bruke ca 1 ss konsentrert solbærsaft.
  4. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med kokte poteter og rørte tyttebær.

Tips: Her kan du gjerne bruke skav (tynt skåret kjøtt) av hjort, elg, rådyr, eller lam i stedet for reinsdyrskavet.  

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her