Oppskrifter
Søndagsmiddag i gryte
Aase E. Jacobsen
20 Mars 2017 - 09:28
Fransk biffgryte à la Boeuf Bourguignon
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm. Varm litt olje i en ildfast gryte (med tilhørende lokk) og brun kjøtterningene.
- Skrell og kutt gulrot og løk i store terninger, og ha disse i sammen med kjøttet de siste par minuttene av steketiden.
- Pisk inn hvetemelet i rødvinen og hell den samt kraften/buljongen over kjøttet. Ha i knust hvitløk og krydderbuketten samt en klype sukker.
- Sett hele gryten inn i stekeovnen ved 170-180 grader og la stå i 1½ time.
- I mellomtiden sprøstekes sideflesket i en stekepanne. Legg flesket til side på et kjøkkenpapir og skyll pannen.
- Skrell småløken men behold de hele og kutt sjampignonen i fire. Varm olje i den samme pannen og fres sjampinjong og småløk til de har fått en fin farge.
- Når kjøttet er ferdig, tas det ut av gryten og blandes med sideflesket, sjampinjong og småløk. Hold varmt.
- Kok inn sausen og sil den. Pisk inn litt og litt smør i sausen (montere) til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper. Server enten ved siden av eller hell over kjøttet.
- Server med kokte poteter, potetmos eller ris og gjerne en god salat ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget87 POENG -
85 POENG
Kalvestek i gryte
Fremgangsmåte
- Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
- Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
- Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. - Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Fransk lammegryte
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i stykker a 5-x cm, sjalottløk deles i 2 el 4 og hvitløk i tynne skiver.
- Varm olje i en panne og brun kjøttet pent. Ha i løken og surr noen minutter.
- Tilsett rødvinen og la koke inn.
- Ha så i tomatboksen og gulrøtter kutter i skiver. Kok opp.
- Smak til med salt, pepper, og laurbær. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 ½ time.
- Tilsett timian og bønner.
- Kok opp og server med ferskt brød, kokt ris eller ovnsstekte potetbåter.
Mange andre deilige retter med lam
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG -
87 POENG
-
84 POENG
Kremet viltgryte med finnbiff, solbær og einebær
Fremgangsmåte
- Halvtin finnbiff og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
- Del sopp i fire. Fres sopp lett i en gryte med smør. Rens og del purre i biter. Ha kjøtt og purre i gryta og hell på vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
- Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med solbærsyltetøy og einebær. Dersom du ikke har solbærsyltetøy kan du bruke ca 1 ss konsentrert solbærsaft.
- Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips: Her kan du gjerne bruke skav (tynt skåret kjøtt) av hjort, elg, rådyr, eller lam i stedet for reinsdyrskavet.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG -
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå