Langtidskokt fårikål
Fremgangsmåte
- Del hodekålen i båter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø litt salt og hel pepper mellom lagene.
- Hell på hvitvin (eller vann). Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, gjerne 4 timer, og kålen begynner å karamellisere.
Tips:
Det er viktig å servere fårikålen rykende varm på varme tallerkener siden sauefettet ikke er så delikat når det blir kaldt.
Tilbehør er kokte mandelpoteter og gjerne flatbrød.
Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet
Slik velger du vin til fårikål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Lam med nudler
Fremgangsmåte
- Skjær gulrøttene i tynne skiver, vårløk i ringer og paprika i staver. Finhakk ingefær og hvitløk.
- Fres kjøttet på sterk varme i 3 til 4 omganger, legg det til side.
- Fres grønnsakene sammen med ingefær og hvitløk.
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Ha kjøttet tilbake i woken, tilsett soya- og chilisaus. Bland inn nudler og server.
Tips: Kok nudlene rett før servering, ellers klistrer de seg sammen.
Mange herlige oppskrifter med lam
Lammeretter fra Midtøsten og Asia
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG