Blåskjell setter en herlig smak og er en fin råvare å bygge opp en suppe på. En eggeplomme er med på å forsterke smaksbildet. En desiliter eller to med hvitvin i det hele gir deg grunn til å åpne en flaske. Smaklig måltid!
Fisk- og skalldyrsuppe
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok blåskjellene. Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rekene has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: matpreat.no
Drikke som passer til denne oppskriften