Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Vegetarsnacks må med

Frityrstekte løkringer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 dl
1 ts

Fremgangsmåte

Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.

Hell over melk og la stå i noen minutter.

Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.

Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.

Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir. 

Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Daddel og gorgonzola snack

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skjær osten i trekanter. Del dadlene i to på langs. Kjør mandler, fiken og marsala i en blender og smak til med kanel.

Fyll dadlene med blandingen og topp med en ostebit.

Sett til avkjøling før servering.  

Tips:
Valnøtter (grovhakkete) kan erstatte mandler. 

Sendt inn av

Foto: Sarsmis

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Het feta

Fremgangsmåte

Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten smårett. De beste typene til dette formålet er Hungarian Hot Wax, Aji Blanco Cristal, Hot Banana eller Jamaican Bell.
 
Del fruktene uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
 
Fres bacon, løk og selleri i olje. Tilsett osten, krydderene og de hakkete rekene og bland godt.
 
Press massen ned i chilihalvdelene. Gratiner i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
 
Servér sammen med ris som en smårett. Denne retten kan også med fordel serveres som tilbehør til en god kjøttmiddag.
 
Les mer om chili på denne siden 
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen