Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Vegetarsnacks må med

Frityrstekte løkringer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 dl
1 ts

Fremgangsmåte

Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.

Hell over melk og la stå i noen minutter.

Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.

Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.

Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir. 

Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Het feta

Fremgangsmåte

Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten smårett. De beste typene til dette formålet er Hungarian Hot Wax, Aji Blanco Cristal, Hot Banana eller Jamaican Bell.
 
Del fruktene uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
 
Fres bacon, løk og selleri i olje. Tilsett osten, krydderene og de hakkete rekene og bland godt.
 
Press massen ned i chilihalvdelene. Gratiner i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
 
Servér sammen med ris som en smårett. Denne retten kan også med fordel serveres som tilbehør til en god kjøttmiddag.
 
Les mer om chili på denne siden 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Nytt brennevin på spesialpolet mai 2020

Norske kreative destillerier puster klassikerne i nakken

Blant 50 sterke nyheter på spesialpolet er det flere flasker som det kommer til å bli solid rift om foran pc-ene kommende torsdag kl 8 . Enten fordi de er unike eller fordi prisen er gunstig i internasjonal sammenheng. Les hele saken

Til toppen