Gratinerte lammemedaljonger med rosinsaus

Lam er nam, og spesielt når du får det tilberedt så delikat og innbydende som i denne oppskriften. Selvsagt serveres det vin til en slik rett, og dagens to forslag er begge meget gode kandidater til vin du blir hekta på.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammemedaljong med rosinsaus

Fremgangsmåte

Krydre biffene med pepper og timian. Rull en baconskive rundt hver biff og fest den med tannpirker eller hyssing.

Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.

Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 5 minutter til sausen er passe tykk.

Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
 
Server gjerne med friterte potetstrimler og spinatsalat.
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen