Dagens rett tar sommerferie Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 13. august. I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside. |
Grillet sjøkreps med pesto
Fremgangsmåte
- Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.
- Smak til med salt og pepper.
- Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.
- Smør pesto på kjøttsiden. Legg krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.
Server varme med brød til.
Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.
Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Persillebakt laks
Fremgangsmåte
Kok poteter. Sett stekeovnen på 175 grader. Skjær laksen i serveringsstykker og dryss salt og pepper over. Vend stykkene i finhakket persille.
Legg tomatskiver i en smurt ildfast form og fordel sjampinjongskivene jevnt over tomatene. Legg laksestykkene over grønnsakene og stek 15 minutter i stekeovn ved 175 grader.
Finhakk ansjosfiletene og bland dem med gressløken. Smak til maisoljen med ansjoslake og bland med gressløken.
Server laksen med kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 118.90 kr Basisutvalg, kategori 384 POENG