Hjerteskjell med pasta og tomater
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt.
Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i båter. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene.
Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
Tips: I denne retten kan du også bruke blåskjell.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: EFF
Drikke som passer til denne oppskriften
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
