Kjøttkaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
COS Pithos Rosso 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Allegrini Palazzo della Torre 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Cune Crianza 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 142,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Amalaya Malbec 2017
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Nøgne Ø Imperial Brown Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,30 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Bøgedal Rug 570
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget
Grønn ertestuing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.
Mos dem med stavmikser eller i foodprocessor.
Tilsett smør og smak til med krydder.
Passer utmerket til blant annet kjøttkaker
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen
Kålstuing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens.
La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Passer utmerket til blant annet kjøttkaker
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Matprat.no
Brun saus til kjøttkaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sil sjyen etter at du har trukket ferdig kjøttkakene, tilsett hakket løk og la det koke opp.
Tilsett meljevningen under omrøring til sausen er passe tykk.
La sausen koke 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får passe farge på sausen.
Her finner du oppskriften på deilig hjemmelagede kjøttkaker
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen

