La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
(DronG)

Salater og småretter med appelsin

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 pakke(r)
4 stk
0.5 stk
Dressing:

Fremgangsmåte

Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter. Dryss over salt og pepper på kjøttsiden. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt. Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter. Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.

Tips:
Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.

Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene. Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.

Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.

Dressing:
Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 

Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene. Dryss dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.

 

Sendt inn av

Foto: DronG

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kreolsk kyllingsalat

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler.

Del over chilipepperen, ta ut frøene og finhakk pepperen. Bland chilipepper og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.

Stek strimlene raskt i smør i forholdsvis varm panne. Ta ut strimlene.

Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner. Del sjampinjongene i skiver.

Grovriv salaten og bland alle ingrediensene. Pynt med paranøtter og server med brød. 

Her finner du andre deilige salater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

De beste oppskrifter med appelsin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kyllingsalat med peanøtter

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.

Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to. Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.

Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker. Server karrisausen ved siden av salaten. 

Flere gode oppskrifter med kylling

Her finner du flere fristende salater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

De beste oppskrifter med appelsin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fargerik salat med skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

 
300 g
0.5 pakke(r)
0.5 l
1 ts
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.

Ha på skinke i terninger/smårettskinke

Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.

Lag  fransk salatdressingog drypp over salaten.

Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

De beste oppskrifter med appelsin

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Mange deilige salater finner du her

Se flere gode knasende sprø salater her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

De beste oppskriftene med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Røkt lammelår med appelsinsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.

Skjær olivene i skiver og legg over.

Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.

Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Fremgangsmåte

Skjær fennikel i strimler og la det småkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter. Rør inn smør og chili.

Fordel lammelåret på tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.

Strø over gressløk, koriander, karve og revet appelsinskall rett før servering.

Kan også brukes på koldtbord.

Flere gode oppskrifter med lam

Her finner du flere fristende salater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

De beste oppskrifter med appelsin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen