Hjemmelaget sennepssild med eple og sylteagurk

Hjemmelaget sennepssild med eple og sylteagurk

Fremgangsmåte

  1. Ha sennep og majones i en foodprocessor, kjør i gang på høy fart og spe først med oljen i en tynn stråle slik at den ikke skiller seg.
  2. Tilsett eddik, sukker og dill, kjør sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med sylteagurken og eplet.
  4. Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar de kjølig.
  5. Bør trekke over natten eller noen timer før servering.

Serveres med rugbrød og godt drikke.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tabascosild

Tabascosild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut filetene i vann i ca 30 min. Skyll deretter i kaldt vann, og la de få renne av på kjøkkenpapir.
  2. Bland tomatpuré, tomatjuice, tabasco og sukker godt. Spe med olje og eddik vekselvis Tilsett løk og laurbær.
  3. Skjær sildefiletene i ca 2 cm brede skiver.
  4. Bland med tomatsausen.
  5. Oppbevares kjølig i tett emballasje. Bør få et døgn på seg før den spises. Holder seg i et par uker.
  6. Serveres med hakket hardkokt egg, eventuelt blandet med litt majones samt ruccula vendt i litt olje og salt.

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget sennepssild

Hjemmelaget sennepssild

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
  2. Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepper og eventuelt sukker og eddik.
  3. Bland silden med sennepssausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.
  4. Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 29.10 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.70 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG

Julens beste karrisild

Julens beste karrisild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut kryddersildfiletene. De skal ikke være for salte (smak deg frem).
  2. Bland sammen majones, creme fraiche, finhakket løk og finhakket kapers. Smak til med pepper.
  3. Ha i biter av sild skjært på skrå. La det stå å trekke i 2 døgn.
  4. Serveres med godt rugbrød og hardkokte egg. 

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her