Mandag 22. april - Bli med på spennende italiensk vinsmaking

Mandag 22. april Gjør deg klar for en rundreise i populære Italia med vin i glasset, så vel hvitt som rødt, fra sør til nord. Vi starter denne smakingen av hele 10 viner i sør og beveger oss gjennom dette på så mange måter utrolig mangfoldige landet.
Redaksjonen
17 Mars 2002 - 22:52

Italia har fått en fast plass i manges hjerter. Årsakene er mange, den rike kulturen, de varierende landskapene, den enkle men svært gode maten og selvsagt vinen. Men mange er ennå ikke kjent med den enorme bredden i italiensk vinproduksjon, og har du bare smakt en og annen italiener blant polets bestselgere, har du mye til gode.

Denne kvelden går vi systematisk til verks og smaker oss gjennom landets mangfold av druer og vinstiler.
Følgende viner skal gi deg denne grunnleggende introduksjon til landet i sør:
 
Sicilia
Lengst sør ligger Sicilia som faktisk er Italias mest produktive område. Ikke alt derfra er like bra, men de siste års utvikling gjør Sicilia til en av de mest innovative leverandørene av kvalitetsvin, i alle prisklasser.
Les mer her:
 
 
Puglia
Puglia er den sørligste delen av den italienske støvelen og et av de mest spennende områdene rent utviklingsmessig. Foreløpig er regionen kilde til mange rimelige viner til glede for oss nordboere.

Marche
Marche på Italias Adriaterhavskyst er hjemsted for druen verdicchio som gir vinen med samme navn og som har gjennomgått en kraftig kvalitetsheving de siste årene.
Les mer her:
 
 

 
 
Toscana
Toscana som ligger midt i hjertet av Italia har alle hørt om, og denne produsenten er den aller eldste med historie tilbake til 1200-tallet.
Les mer her:
 
 

Piemonte
I nordvest ligger Piemonte som er manges favorittkilde til italiensk vin. Både barbera og barolo er smaksrike viner som er skapt for maten i regionen.
Les mer her:

Veneto
Og til avslutning som seg hør og bør en av Italias mest berømte vintyper;
w I Fondatori Amarone Classico de Valpolicella 1995 (ca kr 250,-) fra Fabiano
Amarone assosieres navnemessig med kjærlighetsvinen. Kanskje du også får en ny kjærlighet denne kvelden for en mektig amarone må bare oppleves.

Din reiseleder denne kvelden er Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Seminaret er nå avholdt

Tid: 22. april kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 15.04.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest fem dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 220402. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her