Penne med fløte og røkelaks - Penne, Panna e Salmone

Penne med fløte og røkelaks - Penne, Panna e Salmone

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i en kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
  2. I mellomtiden klipper du laksen i tynne strimler, ca ½ cm brede.
  3. Dra bladene av kvistene med timian.
  4. Smelt smøret i en stor kjele. Rør i fløten og ca ¼ av laksen og timianen. Smak til med salt og pepper.
  5. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter under stadig omrøring. La det ikke koke. Smak til sausen.
  6. Hell vannet av pastaen og bland i sausen. Serveres straks i fire oppvarmede skåler, med resten av laksen og timianen samt kapers på toppen. 

Tips: For ekstra smak bruker du matfløte eller kremfløte.

Tips: Du kan godt bytte ut timian med estragon. 

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkelakssuppe med parmaskinke

Røkelakssuppe med parmaskinke

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en suppekjele og fres løken gyllen. 
  2. Tilsett vin og safran og kok inn halvparten av væsken.
  3. Ha i kraften, kok opp og la småkoke i 5 minutter. 
  4. Hell over fløten og kok opp.
  5. Smak til med salt og hvit pepper.
  6. Like før servering, tilsett grønnsakene og røkelaksterningene og gi suppen et siste oppkok.
  7. Dander tre lakseskiver med et bånd av parmaskinke på hver varme tallerken.
  8. Hell over suppen og server med en gang.
  9. Dryss over hakket/strimlet bladpersille.

Se mange flere lekre fiskesupper her

Her kan du se hvordan du lager fiskekraft.

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. Fres finhakket løk i olje. Tilsett grovhakket sopp. Fres videre i noen minutter.
  2. Ha i vinen og kok inn, tilsett fløte og sennep og kok videre til væsken er redusert til knapt halvparten.
  3. Tilsett grovhakket spinat, finhakket bladpersille og kok opp.
  4. Ha i tilslutt røkt laks i terninger.
  5. Varm opp og server umiddelbart med ferskt brød samt en enkel salat av reddik, agurk, vårløk og grønn salat.

Tips:
Du kan bruke sjampinjong i stedet for østerssopp - eller selvsagt skogssopp. 

Tips:
Du kan godt bruke grønnkål i stedet for spinat. Grønnkål trenger noen minutter koking for å bli mør. Gjør det gjerne på forhånd i en egen kjele.

Tips:
Du kan godt bytte ut røkelaks med røkt makrell - eller med fetaost for en vegetarutgave.

Her finner du mange retter med røkelaks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pai med røkelaks

Pai med røkelaks

Fremgangsmåte

  1. Paibunn:
    Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig.
  2. Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.
  3. Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.
  4. Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.
  5. Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.
  6. Fyll:
    Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til.
  7. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene.
  8. Hell eggestanden i paibunnen.
  9. Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.
  10. La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.

Tips: Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.

Mange flere lekre paier finner du her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hvit pizza med røkelaks

Hvit pizza med røkelaks

Fremgangsmåte

  1. Bruk ferdig pizzabunn eller lag dem slik
  2. Del paprikaen i to og legg den med skinnsiden opp på et bakepapir. Start med å steke paprikaen i ovnen - ved 220 grader - hvor pizzaene skal inn etterpå.
  3. Ta dem ut når skinnet begynner å boble. Avkjøl litt og riv av skinnet. Mos sammen med olivenolje og sitron med stavmikser. Smak evt til med litt salt og pepper. Smør paprikamosen utover pizzabunnene. 
  4. Smør snøfrisk over og fordel mozzarellakulene på toppen.
  5. Stek i 7-10 minutter ved 220-250 grader. Litt avhengig av hvilken ovn du har og om du har pizzastein under. Følg med.
  6. Ta ut av ovnen og fordel røkelaksskivene på toppen sammen med ruccola og sesamfrø og server.

Her finner du oppskrift på pizzadeig

Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her

Flere nydelige pizzaer finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank.
  2. Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
  3. Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong, ca. en øse av gangen.
  4. Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
  5. Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
  6. Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røkelaks og smørkokt asparges.
  7. Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.

Dette er en nydelig forrett for fire eller en delikat hovedrett for to.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her