05 November 2025 - 09:44
Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
05. november 2025
-
03 November 2025 - 14:10
Unikt historisk besøk i basishyllene i november
Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.03. november 2025 -
02 November 2025 - 10:53
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.02. november 2025 -
02 November 2025 - 10:41
Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.02. november 2025 -
01 November 2025 - 15:10
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.01. november 2025 -
31 Oktober 2025 - 15:29
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.31. oktober 2025 -
31 Oktober 2025 - 14:15
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.31. oktober 2025 -
31 Oktober 2025 - 09:05
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.31. oktober 2025 -
31 Oktober 2025 - 02:00
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.31. oktober 2025 -
29 Oktober 2025 - 17:45
NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant
Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.29. oktober 2025 -
28 Oktober 2025 - 12:00
Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.28. oktober 2025 -
24 Oktober 2025 - 02:05
Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.24. oktober 2025 -
23. oktober 2025
-
23 Oktober 2025 - 15:38
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.23. oktober 2025 -
20 Oktober 2025 - 13:10
Gresskarpai er et must denne uken
Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.20. oktober 2025 -
19 Oktober 2025 - 16:43
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.19. oktober 2025 -
19 Oktober 2025 - 15:52
Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.19. oktober 2025 -
18 Oktober 2025 - 01:00
Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.18. oktober 2025 -
17 Oktober 2025 - 01:05
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.17. oktober 2025 -
16 Oktober 2025 - 12:38
To deilige brunelloer på et pol nær deg
I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.16. oktober 2025 -
16 Oktober 2025 - 12:26
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.16. oktober 2025 -
16 Oktober 2025 - 12:00
Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.16. oktober 2025 -
16 Oktober 2025 - 10:10
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.16. oktober 2025 -
16 Oktober 2025 - 01:05
By på en smaksrik tacograteng
Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.16. oktober 2025 -
14 Oktober 2025 - 09:53
MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!14. oktober 2025