Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 Februar 2006 - 02:00

    Basilikumkylling med risotto og chili- og tomatcoulis

    Smakfullt og godt - selv på en onsdag kveld. Hvem har sagt at god mat tar all verdens tid å tilberede? Her gir vi deg en lettvint oppskrift på basilikumkylling.
    25. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 17:06

    14. mars i Stavanger - Prisbelønte libanesiske viner med Chateau Musar

    Libanon er et varmt land som har dyrket vin i mer enn 6000 år. Denne kvelden får vi i Stavanger smake syv flotte viner fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
    21. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 15:30

    13. mars i Oslo - Prisbelønte libanesiske viner med Chateau Musar

    Libanon er et varmt land som har dyrket vin i mer enn 6000 år. Denne kvelden får vi i Oslo smake syv flotte viner fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
    21. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 02:00

    Fylt Ciabatta

    Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv. Oppskrift følger selvsagt med. Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. Uansett er vinforslaget godt egnet for en kosestund - med eller ute
    21. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 13:30

    Kandidat 4: Gunnar Hvarnes

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 12:21

    Kandidat 3: Sven Erik Renaa

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 02:00

    Spekepizza

    På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke direkte rimelig.
    15. februar 2006
  • 14 Februar 2006 - 02:01

    Mye kjærlighet i en ost

    Om du ikke orker å lage en hel kjærlighetsmeny til din utvalgte, kan et ostehjerte være vel så effektivt.
    14. februar 2006
  • 12 Februar 2006 - 02:00

    Risotto med ferske reker

    Et rekemåltid er som regel raskt å tilberede. Her gir vi imidlertid maten litt tid, så følg oppskriften og nyt gjerne et av vinforslagene mens du arbeider deg frem mot et strålende resultat.
    12. februar 2006
  • 09 Februar 2006 - 19:41

    8. mars i Stavanger - Smak 11 cognacer fra Bache-Gabrielsen

    Nå har du en enestående sjanse til å smake ikke mindre enn 11 produkter i cognacprodusenten Bache-Gabrielsens portefølje. Den eldste, Hors d'Age, er hele 70 år gammel.
    09. februar 2006
  • 09 Februar 2006 - 19:41

    Smak 11 cognacer fra Bache-Gabrielsen

    Nå har du en enestående sjanse til å smake ikke mindre enn 11 produkter i cognacprodusenten Bache-Gabrielsens portefølje. Den eldste, Hors d'Age, er hele 70 år gammel.
    09. februar 2006
  • 04 Februar 2006 - 02:00

    Havfrikassé Lyngørporten

    Sjømat i alle varianter er herlig helgemat. Her er det bare å nyte i langdrag, selvsagt med like flott hvitvin til.
    04. februar 2006
  • 02 Februar 2006 - 13:00

    Skrei med pysevri

    Hvis du trodde at vinterens høydepunkt var lagt bak deg bare fordi jula er vel overstått, har du tatt grundig feil. For få kulinariske opplevelser overgår fersk skrei med full pakke av tilbehør. Som all annen god mat blir den bedre med godt drikke til.
    02. februar 2006
  • 31 Januar 2006 - 17:29

    21. februar i Oslo - Eksklusiv Bordeaux-smaking med Edouard Moueix

    Viner fra St. Emilion og Pomerol står på programmet når Bordeaux' kanskje mest kjente produsent og négociant kommer til Oslo. Bli med og smak hele 10 viner fra et av verdens mest berømte vinområder.
    31. januar 2006
  • 30 Januar 2006 - 16:48

    Kyllingfilet i tiden

    Sunt og magert og på samme tid særdeles raskt og lettvint. Sånn sett ikke rart at kyllingen i dag inngår som en integrert del av et moderne og variert norsk kosthold. Oppskrifter og drikkeforslag får du flere av dersom du leser videre.
    30. januar 2006
  • 26 Januar 2006 - 02:00

    Pizza Toscana

    Det er helt og holdent opp til deg og din egen smak hvordan du "styler" din pizza. Hvilke ingredienser du benytter kan derfor i ganske stor grad endres i denne oppskriften. Men vinforslagene passer garantert vår utgave.
    26. januar 2006
  • 25 Januar 2006 - 02:00

    Kyllingburger

    I dag skal en deilig burger på bordet. Kylling-kjøttdeig er en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen.
    25. januar 2006
  • 24 Januar 2006 - 11:59

    Orden på smaken

    Kunnskapssultne Even Ramsvik er klar til å begi seg ut i den store verden med sans for gode smaker i bagasjen.
    24. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 17:25

    Vinterlig torsk

    Smaksrik torsk på en seng av linser med deilig rødvin, alt etter hva du har råd til, er en effektiv resept for vinterlige middagsbord. Sunt og velgjørende er det også.
    23. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 16:48

    Fest av en osterest

    Rydder du i kjøleskapet og finner en rest av Edamerosten du kjøpte til jul kan vi love deg mye godt å bruke den til som eksempelvis gratenger, paier, sauser og supper. Når Apéritif supplerer med vinforslag, kan du nesten lage fest av en rest.
    23. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 12:24

    Ost og rødvin = feil

    Nyere forskning viser at ost og rødvin ikke er det ideelle paret som mange har trodd. Dette er det mange som allerede selv har oppdaget, men slike tradisjoner er selvsagt vanskelige å endre.
    20. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 02:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Svinekjøttet, på lik linje med kyllingkjøtt, gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Dette er nemlig mager mat, men selvsagt ikke noe mindre smakfullt av den grunn.
    20. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 09:39

    Eleganse fra Rioja - vinsmaking og tapas med Montecillo

    Opplev Montecillo - et av de mest elegante vinhus i det spanske vinområdet Rioja. Deres vinmaker gjennom mange år, María Martínez Sierra, kommer til Bergen og deler både sin kunnskap og ikke minst sine fantastiske viner med deg.
    17. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 09:38

    13. februar i Oslo - Eleganse fra Rioja - vinsmaking og tapas med Montecillo

    Opplev Montecillo - et av de mest elegante vinhus i det spanske vinområdet Rioja. Deres vinmaker gjennom mange år, María Martínez Sierra, kommer til Oslo og deler både sin kunnskap og ikke minst sine fantastiske viner med deg.
    17. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 02:00

    Thaikrydret uerfilet

    Uer er en smaksrik fisk, men ikke overdrevent. Derfor er den også svært anvendelig, også i forhold til vinvalg. Vi går til Italia og en rimelig, men frisk og rik, hvitvin.
    17. januar 2006