Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 April 2002 - 02:01

    Nye takter

    Den varme mottakelsen av Santa Ritas supervin Triple C, den første virkelige blandingsvinen fra dette huset, inspirerte til ytterligere nyskapinger, hvor klassiske og mindre klassiske chilenske druer kombineres.
    02. april 2002
  • 22 Mars 2002 - 18:10

    Tirsdag 7. mai - Italiensk aften med MASI og italiensk mat på nye Fogo

    Endelig er turen kommet til MASI - suksessprodusenten fra Veneto i Italia. Denne maikvelden forteller Christer Berens deg hva som gjør italienerne så sterke når det gjelder vin og mat i kombinasjon. En fem-retter er hva du får servert samme
    22. mars 2002
  • 21 Mars 2002 - 09:30

    Røverkjøp i boks til påsken

    Når du først velger å satse på vin i boks for påskeuka, er det viktig at det er en vin som egner seg til så vel peiskosen som til alle godsakene du skal kose deg med i ferien. Og det gjør denne sicilianeren så det holder. Dessuten er den et skikkelig røve
    21. mars 2002
  • 20 Mars 2002 - 02:01

    Test av rødvin fra Sør-Vest Frankrike

    Testen av i alt 30 viner viser til fulle at du kan boltre deg i meget gode og gode kjøp. Madiran og Alain Brumont er testens store vinner med i alt fire viner fra Montus og Bouscassé, men fra den nordre siden av elva Garonne som deler denne regionen i to,
    20. mars 2002
  • 19 Mars 2002 - 02:01

    Regnbuevin

    Vinmarker er vakre. Noen er vakrere. I Sør-Afrika har de som regel små arkitektoniske kunstverk i sin midte; skinnende hvite, med hollandske røtter fra settlertiden på 17- og 1800-tallet. Mot en bakgrunn av mektige fjellmassiver.
    19. mars 2002
  • 18 Mars 2002 - 12:21

    Trøndersk vinkelnerseier

    For første gang går seieren i en vinkelnerkonkurranse til en servitør utenfor Oslo. Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim er dermed landets dyktigste vinservitør under 28 år.
    18. mars 2002
  • 15 Mars 2002 - 20:26

    Billigere sprit i Danmark øker norsk grensehandel

    Danskene må senke avgiftene på brennevin på grunn av lave priser i Tyskland. Svenskene må senke prisene på den samme drikken på grunn av lavere avgifter i Danmark og Norge lukker øynene. Grensehandelen kan bli høyere enn noen sinne.
    15. mars 2002
  • 14 Mars 2002 - 09:30

    Meget godt spansk kjøp

    Mens salget av Rioja-viner fortsetter å synke på grunn av uvettig prispolitikk gjennom en lang periode, vendes interessen i økende grad til alternative kilder. Mest vin for pengene får du utvilsomt i form av vinene fra La Mancha som er Spanias nye vineldo
    14. mars 2002
  • 13 Mars 2002 - 10:39

    Test av rom

    Rom har ikke fått oppmerksomhet som fortjent. Denne fleksible drikken egner seg så vel som en smaksrik ingrediens til drinkmiksing som til å nytes alene, som alternativ til så vel cognac som whisky. Kvaliteten på utvalget i Norge er overraskende god, og d
    13. mars 2002
  • 12 Mars 2002 - 02:01

    Mer Rhône enn Languedoc?

    Château du Campuget har satt appellasjonen Costières de Nîmes ettertrykkelig på det norske vinkartet. Bli kjent med denne franske vinregionen som er skviset inn mellom Languedoc og Rhône.
    12. mars 2002
  • 08 Mars 2002 - 11:48

    Tirsdag 19. mars - Fonseca kommer til Stavanger

    Da Fonseca besøkte Oslo og Apéritif sist høst ble en unik smaking avholdt. Nå er det Stavangerfolkets tur til å oppleve Portugals største eier av vinmarker. Kjenner du Periquita? Da har du den og mye annet godt i vente denne kvelden når hele 10 viner skal
    08. mars 2002
  • 07 Mars 2002 - 10:00

    Pirrende Absint

    Absint pirrer de flestes nysgjerrighet. Nå kan du la smaksløkene pirres av den ekte absinten som i originalversjon etter sigende skal ha forårsaket Van Goghs øreamputasjon. Den du får kjøpt her til lands er imidlertid fri for slike bivirkninger og er alts
    07. mars 2002
  • 01 Mars 2002 - 02:02

    Nyhetene på Vinmonopolet 2. mars 2002

    Apéritif har testet marsnyhetene på polet og gir deg tips til de beste kjøpene av hvite- og røde viner så vel som champagne og musserende. Bestilling av alle de 63 nye polvarene kan du nå gjøre i denne artikkelen.
    01. mars 2002
  • 28 Februar 2002 - 02:01

    Til tapasen og bacalaoen

    Det perfekte følge til smaksrik tapas er fino sherry. Men slik vin er hva engelskmennene kaller an acquired taste, altså noe du må venne deg til. Ukens vin er en fino sherry som er veldig lett å like. Og den passer dessuten utmerket til godt krydrete chor
    28. februar 2002
  • 25 Februar 2002 - 10:34

    Kremen av sherry

    Sherrybodegaen Marques del Real Tesoros gigantsatsing i utkanten av byen Jerez de la Frontera ses på som et tegn på at krisen som har ridd sherryindustrien som en mare de siste tiår og resultert i at en rekke bodegaer er nedlagt, nå er over. Og juvelen i
    25. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 16:07

    Onsdag 13. mars - Bli med og smak 30 år gammel calvados

    Calvados-produsenten Christian Drouin er kjent for å følge gamle tradisjoner med det mål å produsere calvados av ypperste kvalitet. Disse skal du selv få æren av å stifte bekjentskap med når Christian i egen person kommer på besøk til Norge
    21. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 02:01

    Ren fascinasjon

    Noen viner blir du bare rett og slett fascinert av. Slik er ukens vin. Rett og slett imponerende er denne velproporsjonerte vinen som er det perfekte følge til smaksrike retter med rødt kjøtt eller vilt, eller til å legges på lur i kjelleren noen år.
    21. februar 2002
  • 15 Februar 2002 - 13:19

    Mandag 18. mars 2002 - Smak Burgund i særklasse

    Nå skal du virkelig få mulighet til å smake det beste fra Burgund. Ikke mindre enn 14 viner byr Apéritif deg på når Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert største smaksopplevelse.
    15. februar 2002
  • 14 Februar 2002 - 15:07

    Apéritif tester polets bestselgere

    Er du blant de som går etter bestselgerne på polet og føler deg trygg på at du gjør det rette valget? Apéritif har testet de mest solgte vinene og gir deg råd om hva du aller helst bør satse på.
    14. februar 2002
  • 14 Februar 2002 - 09:30

    Ferien i boks

    Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i
    14. februar 2002
  • 12 Februar 2002 - 02:01

    Musikk i glasset

    Med et ikke helt fransklydende navn, mistenker vi champagnehuset Charles de Cazanove for å ha en litt annen familiehistorie enn de vi tradisjonelt finner i området. Her får du en litt uvanlig beretning som tar oss med langt tilbake i tid.
    12. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 16:23

    Burgund helt i verdenstoppen

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Her fortsetter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Denne gang dreier det seg om superviner fra
    07. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 02:01

    Sjeldent til kaffen

    Ukens brennevin er en maltwhisky som passer vel så godt eller faktisk bedre servert etter maten eller til kaffen enn i den klassiske whiskysituasjonen, som ofte er før maten eller helt uavhengig av måltidet. Servert etter et godt måltid kan du vie disse r
    07. februar 2002
  • 06 Februar 2002 - 02:01

    Porten til Bordeaux

    Saint-Emilions sødmefylte viner er ikke videre ansett av produsentene fra det vestlige Bordeaux. Vinene er imidlertid en utmerket introduksjon til Bordeaux for novisen, hevder Per Mæleng i denne artikkelen som gir deg innsikt i hvorfor øst og vest er så f
    06. februar 2002
  • 04 Februar 2002 - 09:18

    Lær om mat og vin hos Bølgen & Moi

    Har du lyst til å spise og lære om vin hos Bølgen & Moi på Høvikodden, i Kristiansand og på deres flunkende nye restaurant i Trondheim? Alle steder serveres det en herlig fireretters meny og syv viner. Toralf Bølgen forteller om mat og vin i kom
    04. februar 2002