Ukens vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 Februar 2002 - 02:01

    Til tapasen og bacalaoen

    Det perfekte følge til smaksrik tapas er fino sherry. Men slik vin er hva engelskmennene kaller an acquired taste, altså noe du må venne deg til. Ukens vin er en fino sherry som er veldig lett å like. Og den passer dessuten utmerket til godt krydrete chor
    28. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 02:01

    Ren fascinasjon

    Noen viner blir du bare rett og slett fascinert av. Slik er ukens vin. Rett og slett imponerende er denne velproporsjonerte vinen som er det perfekte følge til smaksrike retter med rødt kjøtt eller vilt, eller til å legges på lur i kjelleren noen år.
    21. februar 2002
  • 14 Februar 2002 - 09:30

    Ferien i boks

    Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i
    14. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 02:01

    Sjeldent til kaffen

    Ukens brennevin er en maltwhisky som passer vel så godt eller faktisk bedre servert etter maten eller til kaffen enn i den klassiske whiskysituasjonen, som ofte er før maten eller helt uavhengig av måltidet. Servert etter et godt måltid kan du vie disse r
    07. februar 2002
  • 30 Januar 2002 - 02:01

    Ikke i boks

    Sørfranske viner og særlig de i boks har nærmest beleiret den norske vinarenaen. Det er veldig synd for de mest interessante vinkjøpene derfra kommer i helt vanlige flasker. Og prisene er utrolig gunstige! Ukens vin for eksempel byr på svært mye vin for p
    30. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 02:00

    En ny bestselger?

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free!
    23. januar 2002
  • 16 Januar 2002 - 09:48

    Varmblodig italiener

    Ukens vin kan hjelpe å få opp så vel varmen som stemningen, lett å like som den er. Enten du velger å krype opp i sofakroken med et glass eller nyte den til god mat sammen med gode venner.
    16. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 10:00

    Et statsoverhode verdig

    En av Italias største viner er en av mange karakteristika som passer til ukens vin. Men selvsagt er den ikke gratis. Så skulle du ha budsjettrom for en godbit i januar, er den imidlertid absolutt verd sin pris. En flott vin til vilt eller annet rødt kjøtt
    09. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 10:00

    Godt nytt år

    Lette men likevel velkomponerte rødviner som matcher årets første ukes gode forsetter. Ukens to viner er begge behagelig priset og perfekt til lettere mat som kylling og fisk. Eller til et lite restebord med julens godsaker.
    02. januar 2002
  • 27 Desember 2001 - 09:31

    Billige eller dyre bobler?

    Det beste innen bobler som er den foretrukne salutten til det nye året, heter uomtvistelig champagne. Men ikke alltid tillater budsjettet oppimot tre hundrelapper for en flaske. Vi gir deg imidlertid forslag tilpasset din økonomi enten den er anstrengt el
    27. desember 2001
  • 16 Desember 2001 - 10:00

    Sterkt til damene

    Jentedrikke er synonymt med pysedrikke, og jenter liker bare søtt kliss, i følge de barskeste gutta. Men det er ikke riktig. Jentene har, vel og merke når de er kommet over tenåringsfasen, derimot en mer forfinet gane og setter pris på de mer subtile arom
    16. desember 2001
  • 13 Desember 2001 - 10:01

    Billig og bra

    Alltid billig er ikke en leveregel som anbefales når det gjelder vin. Men noen ganger må du tenke på hver krone, og kanskje særlig når du skal kjøpe inn vin i større kvanta, enten det er med eget bankkort eller bedriftens. I disse dager preges landet av f
    13. desember 2001
  • 06 Desember 2001 - 10:00

    Julevinen

    Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen
    06. desember 2001
  • 29 November 2001 - 11:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 22 November 2001 - 10:00

    Glemt perle?

    Selv en super vin med internasjonal status og til en god pris kan drukne i polets lister. Ukens vin er en sådan som i den senere tid er enda rimeligere enn da den ble lansert for to år siden. Til glede for alle som er glad i god vin.
    22. november 2001
  • 15 November 2001 - 09:15

    50-åring fortsatt i live?

    Om beaujolais nouveau fortsatt skal være liv laga også i Norge, må nok salget løftes vesentlig. Årets utgave av denne vinen som primært er skapt for festens skyld, er imidlertid av veldig høy kvalitet tatt i betraktning at det er snakk om en blodfersk vin
    15. november 2001
  • 08 November 2001 - 11:00

    Bedre uten kunst

    Velger du en vin for etikettens skyld, har du ingen garantier for at innholdet følger opp. Hvis produktet er viktigere enn utseendet, lønner det seg å fire på kravene til det siste. Vi har prøvd begge deler.
    08. november 2001
  • 01 November 2001 - 09:50

    For bord og kjeller

    Hvis du ikke drikker hvitvin i den mørke årstid, kan du i alle fall kjøpe inn noen lagringsdyktige flasker for å ha på lur til neste sommers sjømatorgier. Men er du som oss og nyter godt av havets delikatesser året rundt, er ingen hvite viner så gode å dr
    01. november 2001
  • 24 Oktober 2001 - 13:56

    Høstlig fulltreffer

    Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.
    24. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 13:19

    Kjølig argentiner

    Argentina forbindes med temperamentsfull tango, saftig kjøtt og fyldig vin. Ukens vin matcher dette inntrykket samtidig som den byr på kjølig eleganse. Og som passer til et vidt spekter av kjøttretter.
    18. oktober 2001
  • 10 Oktober 2001 - 17:52

    Alternativ Bordeaux

    Etter at prisene på bordeauxvin har nådd taket og det knapt finnes noe fra den kanten til hverdagslige priser, er det smart å lete i områdets periferi etter alternativer. Vi kan denne uken ikke bare by på en god vin men også et svært godt kjøp fra en mege
    10. oktober 2001
  • 04 Oktober 2001 - 09:29

    Til å deles

    En Chianti og da helst en Classico er manges favorittvin. Og av forståelige grunner, for disse vinene er uhyre fleksible i matveien. Samtidig som de er deilige å bare drikke. Og gjerne sammen med en du setter ekstra stor pris på.
    04. oktober 2001
  • 27 September 2001 - 08:39

    Sjelden god og rimelig

    Ukens vinprodusent lager sjeldent gode og særegne viner i den rimelige prisklasse. Dessuten er opprinnelsen ikke blant de vanligste.
    27. september 2001
  • 20 September 2001 - 10:00

    Vin på tilbud

    Stadig oftere benytter vinimportørene prisparameteret for å øke salget av en bestemt vin. Av forskjellige grunner. Men nesten alltid til glede for oss konsumenter. Denne uken er den fra før av rimelig vin som er blitt enda billigere.
    20. september 2001
  • 12 September 2001 - 13:29

    Modent og nobelt

    Denne uken glemmer vi alt som heter struttende bærfrukt og konsentrerer oss om de modne aromaene, de såkalte tertiæraromaene i en vin. De som er så deilig til høstens gode lamme- eller viltretter.
    12. september 2001