Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 Januar 2009 - 12:00

    Sterk vinterfavoritt

    Fyldig, kremete, søt og vidunderlig sterk, lær deg å lage varianter på vinterens store drinkfavoritt.
    23. januar 2009
  • 22 Januar 2009 - 16:33

    Klassisk godbit

    Denne rødvinen er ikke bare et ekstra godt kjøp i taxfree-butikken, den er også en interessant kandidat for vinkjelleren.
    22. januar 2009
  • 22 Januar 2009 - 01:01

    Amerikansk raffinement

    Amerikanere elsker å leke med navn og etiketter på vinene sine. Disse vinene er resultat av ordspill. Og svært vellykkete sådanne også, og dermed en fin anledning å ønske Obama til lykke med.
    22. januar 2009
  • 21 Januar 2009 - 01:01

    Gode outsidere

    Her er tre gode bekjentskaper fra en sjelden kilde som byr på god vinvaluta for pengene.
    21. januar 2009
  • 19 Januar 2009 - 17:39

    Opprør i kulissene

    Jacquesson gjør alt på sin måte og er ikke redde for å tale etablissementet midt i mot.
    19. januar 2009
  • 16 Januar 2009 - 15:46

    Kunsten å ikke overdrive

    Mange viner blir mer komplekse og tilgjengelige etter lagring på eikefat, uten å miste særpreg. Ukyndig og ukritisk bruk av dette virkemiddelet kan derimot gi ubalanserte og uinteressante viner.
    16. januar 2009
  • 15 Januar 2009 - 01:01

    Klassiske godbiter

    Det indre av Portugal har ikke bare korktrær å by på, men også mange vinskatter. Disse to er dessuten ekstra godt priset for tiden.
    15. januar 2009
  • 14 Januar 2009 - 01:01

    Vellykket fornyelse

    Same shit new wrapping gjelder ikke for denne klassiske portugisiske vinen. For selv om det tilsynelatende bare er emballasjen som er modernisert, er innholdet bedre enn forrige årgang.
    14. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 12:00

    Slik mikser du drinken Syndens eple

    Denne deilige, varme og krydrete drinken varmer helt ut i fingerspissene med sin forførende smak av norske epler.
    09. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 11:35

    Destillatøren i Grimstad

    Hos Puntervold og Agder Brenneri venter nå 13.000 liter eplesider som skal destilleres til eplebrennevin samtidig som flere fat med akevitt er klar til tapping.
    09. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 11:30

    Fatmodnete epler fra Lier

    Da produksjonsmonopolet for brennevin i Norge ble fjernet sommeren 2005, var det flere som signaliserte at de skulle bygge destilleri. En av disse er en eplebonde fra Lier med sans for eplebrennevin med normannisk stil.
    09. januar 2009
  • 08 Januar 2009 - 01:01

    Moderne spansk

    Her har du en håndfull flotte representanter for det nye Rioja. Fra en og samme produsent.
    08. januar 2009
  • 07 Januar 2009 - 17:05

    Nyhetene på polet januar 2009

    07. januar 2009
  • 07 Januar 2009 - 17:04

    Nye viner fra USA - januar 2009

    07. januar 2009
  • 07 Januar 2009 - 17:03

    Nye hvitviner januar 2009

    07. januar 2009
  • 07 Januar 2009 - 17:02

    Nye rødviner januar 2009

    07. januar 2009
  • 07. januar 2009
  • 07 Januar 2009 - 01:01

    Rå muskelkraft

    Denne spanjolen byr på usedvanlig mye kraft for pengene.
    07. januar 2009
  • 02 Januar 2009 - 12:00

    Frisk start

    Det er et nytt år med nye muligheter og vi starter det nye året friskt og freidig med en herlig drink.
    02. januar 2009
  • 24 Desember 2008 - 01:00

    Apéritifs julekalender 2008

    Apéritifs julekalender er i år ekstra smaksrik. 24 adventsgleder fra alle verdens vinhjørner.
    24. desember 2008
  • 23 Desember 2008 - 12:45

    Julestrømpe for voksne

    Du blir aldri for voksen for julestrømpe, og denne drinken er en gavepakke for hele jule- og nyttårsfeiringen.
    23. desember 2008
  • 23 Desember 2008 - 01:02

    Alternativ skål

    Denne champagnen er en fin markering av at vi nå tar fatt på et nytt år med nye muligheter.
    23. desember 2008
  • 22 Desember 2008 - 12:34

    Årets 110 beste musserende

    22. desember 2008
  • 22 Desember 2008 - 11:38

    De beste musserende (minus champagne) i 2008

    Felles for de 37 musserende vinene som er testet av Apéritif i år, er at de er konkurransedyktige både pris- og kvalitetsmessig overfor "the real thing".
    22. desember 2008
  • 22 Desember 2008 - 11:37

    De beste tørre og halvtørre champagnene i 2008

    Tilbudet av brut champagne er enormt her til lands. Ikke uventet er det vintage-utgavene som skårer høyest, og på topp er to av de mest ettertraktete av alle, nemlig Salon og Krug. Som selvsagt har sin pris. Blant de 54 champagnene er det imidlertid man
    22. desember 2008