Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 September 2007 - 01:00

    Lammelår fra Rana

    Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i denne søndagens herlige middag.
    23. september 2007
  • 20 September 2007 - 17:25

    Økologisk brødeventyr

    Det hele startet med at han ikke tålte gjær og bakte brød av mel, salt og vann. Siden har han åpnet tre bakerier, og nå drømmer den danske kokken og kolonialgründeren Per Brun om total brøddominans.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 14:08

    Svinekoteletter i epleskrud

    Det skal ikke mange håndgrepene til for å løfte en høstblek svinekotelett til større smakshøyder. Med en godt tilpasset og litt kreativ saus, og ikke minst - en velvalgt vin i glasset er kvelden reddet.
    20. september 2007
  • 04 September 2007 - 15:28

    Skjellig grunn til misnøye

    Vi innbiller oss at vi er verdensmestere i alt som kommer fra havet. Forsker Stein Mortensen ved Havforskningsinstituttet hevder at det fortsatt er et langt stykke å gå før du kan servere blåskjell av topp kvalitet.
    04. september 2007
  • 20 August 2007 - 14:20

    Resept på hippe matpakker

    Skolen er i gang landet over. Og det på godt og vondt, for mange av våre håpefulle finner dessverre ut at matpakka til tider er gørr kjedelig. Her får du gode tips og spennende oppskrifter som kanskje kan friste.
    20. august 2007
  • 12 August 2007 - 01:00

    Koteletter med fargerik rotmos

    I en travel hverdag er koteletter deilige å ty til, og det er ingenting i veien for å servere dem på nye, spennende måter.
    12. august 2007
  • 12 August 2007 - 01:00

    Kalkunbiff med byggryn

    Et skikkelig festmåltid avslutter denne uken - lett, smakfullt og en fryd for øyet!
    12. august 2007
  • 28 Juli 2007 - 01:00

    Gratinerte o-skjell og grillet ishavsrøye

    I dag lager vi to herlige retter basert på havets delikatesser, selvfølgelig med tilhørende drikkeforslag.
    28. juli 2007
  • 07 Juli 2007 - 01:00

    Gravet kveitecarpaccio og grillet kveite

    Vi har noen av verdens beste råvarer i Norge, og i dag har vi laget en skikkelig symfoni på en av våre aller beste matfisker - kveita.
    07. juli 2007
  • 06 Juli 2007 - 10:00

    Ferietid

    Apéritifs redaksjon tar nå en velfortjent ferie, men du som leser vil likevel få servert nye artikler flere ganger i uka. Vi gjør også oppmerksom på at Dagens rett på e-post har tatt pause frem til 6. august.
    06. juli 2007
  • 20 Juni 2007 - 15:04

    Fjorden Baby!

    Pakk en stor kurv med en eller flere av rettene du finner oppskrifter på her.
    20. juni 2007
  • 15 Juni 2007 - 09:01

    Søte røde året rundt

    Ved hjelp av en enkel men genial metode sørger Svein og Irene Grimsby for at du kan servere - eller serveres - virkelig sommersøte og sommerfriske jordbær i den kaldeste årstiden.
    15. juni 2007
  • 07 Juni 2007 - 01:00

    Honningmarinert skinkebiff

    I dag er det biff av svin som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi passende vin - som i dag kommer fra Italia og Spania.
    07. juni 2007
  • 04 Juni 2007 - 17:10

    Matkulturpris til Pascale Baudonnel

    Årets vinner blir kalt "smakskrigeren" og takket være en uredd fransk kvinne kan norske ystetradisjoner leve videre, skriver juryen.
    04. juni 2007
  • 02 Juni 2007 - 01:00

    Nå arbeider NM-juryen

    Det kom inn drøssevis med flotte oppskrifter til NM for amatørkokk. Nå arbeider juryen med å finne frem til finalistene.
    02. juni 2007
  • 21 Mai 2007 - 01:00

    Spekepizza

    På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke like rimelig.
    21. Mai 2007
  • 16 Mai 2007 - 10:30

    Slapp av på 17. mai

    La årets 17. mai-fest bli en uformell sammenkomst med noe smågodt å bite i, akkompagnert av viner tilpasset så vel anledning som matfølge og budsjett.
    16. Mai 2007
  • 16 Mai 2007 - 01:00

    Kjøttboller til tapas

    Det er dagen før dagen og vi gir deg en rekke deilige forslag til fingermat til nasjonaldagen!
    16. Mai 2007
  • 13 Mai 2007 - 01:00

    Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsinsaus

    Saftig og smakfullt hvitt kjøtt er en vinner på middagsbordet, så også denne søndagen!
    13. Mai 2007
  • 10 Mai 2007 - 15:07

    Jordbær til frokost den 17

    På nasjonaldagen får så vel voksne som barn lov til å spise det beste de vet fra tidlig morgen til sen kveld. Hva med å starte dagen på gresk vis med jordbær og yoghurt fulgt av alkoholsvak musserende vin.
    10. Mai 2007
  • 10 Mai 2007 - 14:57

    Sprudlende 17. mai

    Hva med å by gode venner på en stående appetittvekker på 17. mai? Mesteparten kan du gjøre ferdig på forhånd. Dermed gjenstår det bare å sprette korkene, for når det er nasjonaldag, må det bli bobler i glassene.
    10. Mai 2007
  • 10 Mai 2007 - 14:31

    Lettvint og godt den 17.

    Hvis du gjør de fleste forberedelsene dagen i forveien, slipper du å stå på kjøkkenet på nasjonaldagen.
    10. Mai 2007
  • 08 Mai 2007 - 14:56

    Norsk skinke i duell

    Vi lar de norske skinkene prøve seg mot sine berømte frender fra kontinentet. Til dette serveres et annet landbruksprodukt vi i hvert fall ikke kan konkurrere med, nemlig vin.
    08. Mai 2007
  • 08 Mai 2007 - 09:25

    Nå kan alle abonnere på Apéritif

    Nytt nummer av Apéritif er nå tilgjengelig for alle. 8 innholdsrike numre og én spesialutgave med alle årets tester levert elektronisk. Last ned gratisutgave for evaluering.
    08. Mai 2007
  • 07 Mai 2007 - 16:21

    Bergens største hemmelighet

    La deg ikke lure av det italienske navnet Ti Piace. Denne spekeskinken som er Bergens - og Norges - best bevarte hemmelighet er laget i sin helhet på Landås. Og er et bevis på at det går an også her til lands.
    07. Mai 2007