08 November 2007 - 14:17
Øl - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
08. november 2007
-
26 Oktober 2007 - 14:28
Dansk ølhøyborg
På Nørrebro Bryghus i hjertet av København brygges ølet midt i restauranten. Et av de meste vellykkete forsøkene på å ta øl på alvor.26. oktober 2007 -
24 August 2007 - 14:03
Smått og godt
I Valdres var det gjerne de «små vesnene» - de underjordiske - som hadde en finger med i spillet når prosesser og hendelser skulle forklares, for eksempel hvordan alkohol dannes. Valget var derfor enkelt da det første bryggeriet i dalen skulle gis navn.24. august 2007 -
31 Mai 2007 - 09:10
Sommerøl 2007
Den største overraskelsen i årets sommerøltest er at Tromsø-ølet Smrprty har mistet sin toårige lederposisjon. Det gir ikke den samme sommerfølelsen i år. Aller best i år er Tuborgs utgave som helst bør nytes sammen med mat. Borgs Sommerpilsner og CBs Fer31. Mai 2007 -
17 Januar 2007 - 17:29
Øldugnad i Østerdalen
Det hele startet som en fleip på en fest. Nå produseres det 300.000 flasker Mopedøl, Hveteøl og økologiske sorter i Atna. Og hele bygda har vært i arbeid.17. januar 2007 -
07 September 2006 - 10:15
Tradisjonsrik munkekost
Belgia er det eneste landet i verden der munker brygger øl. Kraftig, velsmakende trappistøl. Det er ikke bare en messe verdt. Også en reise.07. september 2006 -
01 September 2006 - 10:00
Røyk og øl i ett
Selv om det høres ut som et genialt produkt for den alltid røyksugne, er ikke alle like positive til det tyske nikotinølet NicoShot.01. september 2006 -
11 Juli 2006 - 08:01
Der David kjøpte ølet
Opp gjennom årene har vi stadig hørt snakk om en viss David og hans ølkjøp. Men hvor han egentlig kjøpte ølet har det vært ulike meninger om. Nå vet vi det endelig. Han var etter all sannsynlighet i Tsjekkia hos Plzenský Prazdroj, Pilsner Urquell.11. juli 2006 -
05 Mai 2006 - 08:00
Det tradisjonsrike klosterølet
Belgierne er kjent for sitt gode øl, og det var de geistlige som gikk i spissen for bryggingen. Munkene brygget sitt klosterøl. Blant Belgias mange hundre ølsorter finner vi Leffe, et klosterøl med 850 års tradisjon.05. Mai 2006 -
27 April 2006 - 23:28
Fra åker til øl
Den som brygger sitt øl i henhold til «Renhetsloven av 1516», har i utgangspunktet ikke så mange ingredienser å ta av.27. april 2006 -
06 April 2006 - 11:23
Gult er kult med påskeøl
Årets påskeøl dekker store deler av skalaen for smaksfylde. Med andre ord noe for en hver smak.06. april 2006 -
17 Mars 2006 - 11:50
Ekte amerikansk øl
Fra å være synonymt med vassent, smakløst, kullsyrevann med farge og det som verre er, er nå amerikansk øl til og med akseptert i Europa. Men det er altså ikke Bud det er snakk om.17. mars 2006 -
13 Mars 2006 - 18:35
Godt grums
Hveteøl er en typisk elske eller hate-drikk. De som elsker setter stor pris på den fruktige syrlige smaken og det grumsete utseendet. Erdinger Weissbier elskes av flest, i hvert fall innehar bryggeriet topplasseringen blant hveteølene.13. mars 2006 -
16 Desember 2005 - 11:12
Hansa Borg tomme for juleøl
Allerede én uke før jul er lagrene av juleøl tomme hos Hansa Borg, dette til tross for rekordstor produksjon. Har du sikret deg noen flasker av årets juleøl?16. desember 2005 -
12 Desember 2005 - 15:39
Håndbrygget
Haandbryggeriet i Drammen er det foreløpig siste tilskuddet av småskalabryggerier i Norge.12. desember 2005 -
08 Desember 2005 - 16:27
Verdens tøffeste øl
Kulmbacher Bräuerei er en av gigantene i tysk ølindustri men holder så vel gamle som nyere bryggertradisjoner i hevd.08. desember 2005 -
07 November 2005 - 09:09
Mer alkoholfritt juleøl
I år er det flere typer norsk juleøl enn på mange år. Av de 43 variantene norsktappet juleøl er tre alkoholfrie.07. november 2005 -
16 September 2005 - 09:31
Vi foretrekker norsk øl
Det store flertall nordmenn foretrekker norsk øl. Kun én av fem mener utenlandsk øl er bedre enn norsk, viser en undersøkelse MMI har gjort for Bryggeriforeningen.16. september 2005 -
10 August 2005 - 10:30
Lukta av mannfolk
Roy Jacobsen er raus. Høsten 2003 slapp forfatteren enda en murstein av en roman i hodet på oss. Ikke bare heter boka «Frost». Handlingen er til tider så iskald og snaublåst at det bare er tanken på kvinnfolk som får hovedpersonen til å kreke seg videre.10. august 2005 -
12 Juli 2005 - 14:28
Økt ølsalg i varmen
Etter måneder med tørke i ølsalget, strømmer vi nå til uterestauranter og butikker for å kjøpe øl.12. juli 2005 -
27 Juni 2005 - 16:19
Hva er Trappist-øl?
Trappist-øl er en av de få øltypene som har et lovbeskyttet navn. For å kunne ha betegnelsen Trappist-øl (Trappistenbier eller Bière des Pères Trappistes), må det være brygget i et av de seks trappistklostrene, som alle nå befinner seg i Belgia.27. juni 2005 -
17 Juni 2005 - 14:50
Et virkelig Øldorado
The Beer Shop lever en ganske så anonym tilværelse i en av Londons nordlige bakgater. Men bak fasaden finnes 500 sorter øl og et økologisk mikrobryggeri. Velkommen til Øldorado.17. juni 2005 -
18 Mars 2005 - 11:06
God skummende påske
Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.18. mars 2005 -
04 Oktober 2004 - 14:34
Levende ferskvare
I Trondhjem Mikrobryggeri kan du følge ølets vandring fra malt og humle til ferdig brygg som lesker ganen. Fraværet av pasteurisering og tilstedeværelsen av «grums» gir ølet en karakteristisk smak og spesiell fylde.04. oktober 2004 -
12 Mai 2004 - 09:43
Fra beck til bock
Det er flere som vil ha æren for å ha funnet opp bokkølet. En ting er likevel de fleste ølhunder enige om: det smaker godt. I tillegg er det sterkt, ølet er gjerne den sterkeste typen på bryggerienes repertoar.12. Mai 2004