Pastaskjell med laks i sitronsaus

Hvorfor ikke servere den deilige laksen på en ny og internasjonal måte med herlig pasta og frisk sitronsaus i dag?
Redaksjonen
27 Oktober 2010 - 02:00

Har du gått deg vill i alle de forskjellige pastatypene som finnes og hva de brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her hos Apéritif.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Pastaskjell med laks i sitronsaus

Pastaskjell med laks i sitronsaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.
  2. Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
  3. Pastasausen:
    Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ta vare på det ytterste av det grønne som pynt.
  4. Ha det i en gryte med  smør og la det surre på svak varme i ca 2  minutter. 
  5. Tilsett matfløte, kok opp og la koke til den tykner. 
  6. Tilsett sitronsaft og revet skall av sitron.
  7. Rør rundt og la sausen småkoke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
  8. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 1-2 minutter under forsiktig omrøring.
  9. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann.
  10. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
  11. Drypp over finhakket vårløk-grønt på toppen.
  12. Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.

Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste

Apéritifs store pastaguide finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her