Perfekt pinnekjøtt

Fremgangsmåte
Til å koke pinnekjøtt trenger du en vid kjele og trepinner eller en rist. Del evt. ribba mellom hvert ribbein. Legg bitene i rikelig med kaldt vann natten over. Bytt vann en gang.
Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget.
Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, gjerne det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt!
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett under grillen i ca. 5 minutter. Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.
Slik lager du vossakorv med rotgrønnsaker
Dette drikker du til pinnekjøtt
Mange flere oppskrifter med pinnekjøtt finner du her
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
80 POENG
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
93 POENG
Mild kålrotstappe

Fremgangsmåte
Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Fremgangsmåte
Vann ut over nattet og damp pinnekjøtt over bjørkepinner på vanlig måte, ca 2,5 timer.
Under koketiden, lag rotmos ved å dampe (eller koke i litt vann) grønnsakene i biter hver for seg, og mos dem varme sammen med smøret i food processor eller med moser til ønsket konsistens.
Bland inn ingefær, og spe med kokosmelk til passe konsistens. Smak til med krydder og pepper. Mosen skal ha en klar kryddersmak. Smak til slutt til med salt, men husk at pinnekjøttet er salt i seg selv.
Kok poteter på vanlig måte.
Mot slutten av koketiden for pinnekjøttet, varm opp honning, og spe med noe væske fra pinnekjøttet. Det skal være tyktflytende.
Sett stekeovn på 200 grader, helst overvarme, men ikke grill.
Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legg det i langpanne og pensle rikelig med honningen. Stekes til pinnekjøttet har fått en sprø overflate (pass på at det ikke blir tørt), ca 5 minutter. Ta ut og pensle et lett strøk honning over.
Strø hakket fersk koriander over potetene før servering.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Ekstra godt pinnekjøtt tilbereder du slik
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Og av restene kan du lage dette
Røkt eller urøkt pinnkjøtt kan du lese mer om her
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 197.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
92 POENG
-
93 POENG
-
85 POENG
-
93 POENG